Emniyet sistemini yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

Emniyet sistemini yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 12:28

EMNİYET Genel Müdürlüğü açtığı ihalelerle araç içi kayıt cihazından yaka kamerasına kadar bir dizi alım yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla açtığı ihaleye göre 800 adet yaka kamerası, 3 kalemde muhabere kayıt cihazı, radyo teçhizatı, 15 adet araç içi mobil kayıt cihazı alacak.

Haberin Devamı

EN AZ 2 SAAT 30 DAKİKA KAYIT YAPACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanlığı tarafından 10 Ocak’ta açılan ihaleye 21 Ocak tarihine kadar teklif verilebilecek. 800 yaka kamerasının ne tür özellikler taşıması gerektiği teknik şartnamede detayları ile anlatıldı. Kameralar mobil uygulamalarda görüntü kayıt etme amacına yönelik imal edilmiş olacak. Sık sık sökülüp takılan vida yatakları, düğmeleri yani butonları, çıkıntıları zamanla deforme olmayacak ve aşınmayacak yapıda olması gerekecek. Kameraların kaydettiği görüntü ve ses bilgilerinin aktarımı sırasında şifre işlemi yapılacak. Kameranın kaydettiği veriler şifrelenecek ve yetkisiz erişime engellenecek. Kameranın görüş açısı en az 130 derece olacak. Kameranın fotoğraf boyutu en az 8 mega pixel çözünürlüğe kadar destekleyecek. En az 5 metre mesafeye kadar etkin uzaktan kumanda bulunacak. Uzaktan kumanda da en az video kaydına başlama, kayıttan çıkma, fotoğraf çekebilme özellikleri bulunacak. Yine dahili hoparlör ve mikrofon bulunacak. Kayıtlı görüntüyü oynatma (playback) ileri-geri özelliklerine sahip olması şartı aranacak. Işık miktarındaki değişimlere karşı yüksek hızda tepki verebilecek yani karanlık aydınlık geçişleri için bu özelliği taşıyacak. En az 2 saat 30 dakika kesintisiz kayıt yapabilme imkanı sağlayacak.

Haberin Devamı

OMUZ TUTTURMA APARATI OLACAK

Kameranın ağırlığı en fazla 105 gram olurken, yakaya, apolette, boyun askısı kullanarak üniformaya ve araç konsoluna tutturulması (araç kiti) için gerekli aparatlar da verilecek. Verilen aparatlarla kameranın mümkün olduğunca sabit kalması sağlanacak. Omuz tutturma aparatında her bir cihazla birlikte omuz tutturma aparatı verilecek. Omuz tutturma aparatı vücuda ayarlanabilir olacak.

TEM’E 15 MOBİL KAYIT CİHAZI

Yine 10 Ocak’ta açılan bir başka ihaleyle Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı’na 15 adet araç tipi NVR kayıt cihazı alınacak. Kayıt cihazı istenildiğinde en az 4 kameranın görüntülerini ekrana aktarabilecek ve kayıt yapabilir yapıda olacak. Cihazın kayıt yaparken, canlı izleme, aynı anda geçmiş kayıttan görüntü izleme, yedek alma ve ağ bağlantısını da destekler yapıda olması gerekecek. En az 100 megapixel IP kamera ile desteklenecek. Kayıt cihazı menüsünden uzaktan bağlanacak ya da direk cihazın menüsüne müdahalede bulunacak kullanıcıların her biri ayrı ayrı yetkilendirilecek. Herhangi bir program yüklemeye gerek kalmadan mobil cep telefonlarından görüntü alınabilir yapıya sahip olacak. Her cep telefonuna uyumlu olabilmesi için mobil web tarayıcı üzerinden izleme özelliği bulunacak.

Haberin Devamı

KAYIT CİHAZI ALINACAK

Aynı tarihte açılan diğer bir ihaleyle de 3 kalemde muhabere kayıt cihazı alınacak. 120 adet 4 kanal analog girişli ses kayıt cihazı, 2 adet 8 kanal analog girişli ses kayıt cihazı, 20 adet bilgisayar-monitör-kulaklık-klavye yazılım-donanım CD/DVD’lerin alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlar için de son teklif tarihi 21 Ocak 2014. Alınacak cihazların konusu, “Her türlü sesli haberleşmeyi (telsiz, telefon) sürekli olarak dijital ortama kaydetmek ve gerektiğinde bu kayıtların dinlenmesini sağlamak” olarak belirtildi. Cihazların genel özellikleri sayılırken, sadece haberleşme olduğunda kayıt yapma özelliğine sahip olması ve hatlarda oluşacak gürültünün kayda geçmeyecek özellikte olması istendi. Kullanıcılar kayıtlara not yazabilecek ve notlarda geçen kelimeler üzerinden arama yapabilecek. Cihaz yazılımına yetkisiz kişilerin girmesini önlemek ve değişik seviyelerde sisteme erişimi sağlamak için en az 3 farklı seviyede giriş yetkisine sahip kullanıcı profilleri tanımlanabilecek. Yazılıma en az 5 kullanıcı eklenebilecek. Emniyet ayrıca radyo frekans sistemi de alacak.

BAKMADAN GEÇME!