Ehliyet alacaklar dikkat! Direksiyon sınavına düzenleme geldi!

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet alacaklar dikkat Direksiyon sınavına düzenleme geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 13:22

2016 ile birlikte ehliyet alacak olan sürücü adaylarının gireceği direksiyon sınavında da bazı değişiklikler yapıldı. Peki yapılan bu değişiklikler neleri kapsıyor?

Haberin Devamı

2016 ile beraber ehliyet alacak kişiler için bir dizi yeni düzenleme getirildi. En dikkat çeken düzenlemelerden olan stajyer sürücü düzenlemesinin ardından MEB sürücü adaylarının ehliyet almak için son basamağı olarak nitelendirilen direksiyon sınavı ile alakalı da düzenlemeler gerçekleştirdi. Bu düzenlemelerden bazıları da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Buna göre direksiyon sınavında yapılan bazı değişiklikler şunlar:

- Direksiyon sınavına giren sürücü adaylarının kullandıkları aracın teknik özelliklerini yeteri kadar bilmeleri istenecek. Aksi halde adaylar ehliyet alamayacak ve sınavda başarısız sayılacaklar.

- Direksiyon sınavına eklenen 5 dakikalık sürede adayların motor yağının, soğutma suyunun ve krikonun yerini göstermesi istenerek, lastiklerin havasına bakması zorunlu hale getirilecek.

Haberin Devamı

- Direksiyon sınavı boyunca sorulan 14 sorudan 5 tanesine hatalı yanıt veren adayların sınavı sonlandırılacak.

- Adaylardan ani fren yapmaları ve aracı iki duba arasına park etmeleri istenecek.

- Sürücü adaylarının kullandıkları aracın kaç vitesli olduğunu bilmeleri gerekecek.

- Daha önce geçerli olan 1 stop hakkın sürücü adayları için 2’ye çıkarılarak, rampa gibi yerlerde adaylara kolaylık sağlanacak.

- Otomatik vitesli araç kullanmak için ehliyet alan sürücü adayları manuel vitesli araçları kullanamayacak ve bu durum sürücü adaylarının ehliyetlerinde 'B otomatik' olarak belirtilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!