e-Devlet’e yeni bir hizmet daha eklendi! e-Devlet mezar yeri sorgulama sistemi…

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet’e yeni bir hizmet daha eklendi e-Devlet mezar yeri sorgulama sistemi…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 06:07

Her geçen gün yeni hizmetlerin dahil edildiği e-Devlet sistemine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından e-Devlet sistemine dahil edilen e-Devlet mezarlık sorgulama sistemi devreye girdi. İstanbul’daki mezarlıkların sorgulanabileceği e-Devlet sisteminde İstanbul’da yaşayanlar ölen yakınlarının kabirlerinin bilgisine kolayca erişebiliyor. E-Devlet mezar sorgulama sistemiyle ilgili tüm detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşın kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabildiği e-Devlet uygulamasına yeni hizmetler eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), e-Devlet uygulamasına son olarak İstanbul'daki mezarlık yeri sorgulamanın yanı sıra  6 yeni hizmet ekledi.

E-DEVLET UYGULAMASINA EKLENEN YENİ HİZMETLER NELERDİR?

e-Devlet sistemine dahil olan uygulamalar arasında mezar yeri, vefat bilgisi, ücret tarifesi, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgileri sorgulamaları yer alıyor. e-Devlet uygulamasına www.turkiye.gov.tr üzerinden giriş sağlanıyor.

İBB tarafından sunulan mezarlık sorgulama sisteminin devreye girmesiyle beraber İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, e-Devlet sistemiyle ölen yakınlarının kabirlerinin bilgisine erişebiliyor.

Haberin Devamı

Sisteme dahil edilen genel hizmetler kısmında; “Mezar Yeri Sorgulama, Ücret Tarifesi Sorgulama, Vefat Bilgisi Sorgulama”, kişiye özgü hizmetler bölümünde ise; “Beyan Bilgileri Sorgulama, Tahakkuk Bilgileri Sorgulama, Tahsilat Bilgileri Sorgulama” bulunuyor.

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Devlet sistemine giriş yapabilmek için şu adımlar takip edilmelidir: İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra açılacak menünün sol kısmında bulunan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bu işlemi tamamladıktan sonra açılacak olan menünün yine sol bölümünde bulunan harflerden hangi kurumda işlem yapılacaksa o kurumun ilk harfini seçilmelidir. Örneğin işlem Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili ise E harfinin tıklanması gerekiyor.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra işlem yapılacak kurumun başlığı altındaki kategorilerden uygun olan tıklanmalıdır. Kategori seçimini gerçekleştirdikten sonra açılacak menüde yer alan “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basılmalıdır. Bu butondan bastıktan sonra yeni açılan sayfaya TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra sorgulama yapılmalıdır.

e-Devlet şifreniz yoksa www.turkiye.gov.tr sistemine giremezsiniz. Uygulamadan faydalanmak için size en yakın PTT şubesine e-Devlet şifresi için başvuruda bulunarak, e-Devlet şifresi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşları bilgilerine kolayca erişim imkanı sağlayan e-Devlet sistemindeki online hizmetlerinden yararlanabilmek için e-Devlet şifresi haricinde; 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' ve 'T.C. kimlik kartı ile giriş' yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!