E-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır? E-Devlet şifre alma ve giriş hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır E-Devlet şifre alma ve giriş hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 11:10

e-Devlet uygulaması, sunduğu hizmetlerle pek çok resmi işlemi kolaylaştırıyor. Fakat sisteme giriş için daha önce e-Devlet uygulamasına giriş yapmayan ve şifresi olmayan ya da şifreyi unutan vatandaşlar da e-Devlet şifresinin nasıl alındığını merak ediyor. Şifre ile sisteme giriş yapılarak istenen işlem hızlıca yapılıyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır? İşte e-Devlet şifre alma ve giriş hakkında bilgiler

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar, konuyla hakkında bilgileri araştırıyor. Şifreyi aldıktan sonra şifreyi kaybetme, unutma gibi durumlarda yeni bir şifre işlemi yapılabiliyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır? İşte detaylar...

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet'in imkanlarından faydalanmak için şifre alınması gerekmektedir. E-devlet şifresi ilk defa alınacaksa, kimlikle birlikte PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden edinilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

e-Devlet hesabınıza tanımlanmış bir telefon numarası olmalı. Aksi takdirde şifre yenile işlemi yapılamaz.

e-Devlet şifre değiştirme işlemi için www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve sağ üst köşeden 'Giriş Yap' sekmesine tıklayın. Giriş sağladıktan sonra sayfanın alt kısmında yer alan 'Şifremi Unuttum' a tıklayın. Açılan sayfadan 'Şİfremi Hatırlamıyorum' seçeneğine gidin ve 'Devam Et' butonuna tıklayın. Bu aşamadan sonra istenilen bilgileri ve ek bilgileri doldurun.

Haberin Devamı

Daha sonra kayıtlı telefon numarasını ve e-posta adresini girin. Telefonunuza SMS olarak doğrulama kodu gelecek. Bu kodu istenen yere girip devam edin. Son olarak yeni e-Devlet şifrenizi yazın ve kaydedin. Yeni şifrenizle e-Devlet adresine girebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!