E-Nabız şifresi nasıl alınır? E-Nabız giriş ve kayıt olma işlemleri

Güncelleme Tarihi:

E-Nabız şifresi nasıl alınır E-Nabız giriş ve kayıt olma işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 15:38

E-Nabız'a giriş yapılarak tüm sağlık verilerine kolayca ulaşılıyor. Uygulama ile randevu bilgileri, rapor, tıbbi geçmiş, tahlil sonucu gibi bütün bilgiler görüntülenebiliyor. Bunun için ilk olarak e-Nabız kayıt olunması gerekli. Peki e-Nabız şifresi nasıl alınır? İşte e-Nabız giriş ve kayıt olma işlemleri...

Haberin Devamı

E-Nabız, sağlık verilenin tek bir alanda toplanıp kolayca görüntülendiği bir kayıt sistemi. Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu sistem ile randevu bilgilerinden özgeçmişe kadar pek çok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. Peki e-nabız şifresi nasıl alınır? İşte konuyla ilgili detaylar...

E-NABIZ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Nabız uygulamasına ve internet sitesine e-Devlet şifresi, mobil imza veya e-İmza kullanılarak T.C kimlik numarası ile sisteme girilir.

Eğer kayıt yoksa, ilk defa e-Nabız'a girilecekse e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden giriş yapılır. Daha sonra profil ayarları kısmından e-Nabız için şifre oluşturulur veya kendi aile hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinebilir.

E-NABIZ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet olmadan doğrudan e-Nabız sistemine giriş yapmak için ilk olarak e-Nabız giriş sayfasında gidin.

Haberin Devamı

Ekrana gelen sayfanın sağ kısmındaki seçeneklerden e-İmza veya mobil imza'dan biri seçilerek de kolayca giriş yapılabilir. Daha sonra da profil bölümünde şifre oluşturulur.

Eğer şifre almak için e-Devlet şifresi, mobil imza veya e-imza yoksa aile hekiminize başvurarak sisteme cep telefonu kaydınızı oluşturabilirsiniz. Daha sonra cep telefonuna gelen SMS ile sisteme giriş için tek kullnımlık şifre ile giriş yapıp şifrenizi oluşturabilirsini.

E-NABIZ ŞİFRE DEĞİŞTİRME

E-Nabız'a giriş yaptıktan sonra anasayfa da sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafına tıklanır. "Profili Düzenle" seçeneğine tıkladığınızda gelen ekrandan şifre değişikliği ve güncelleme yapabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!