E-Devlet şifresi olmadan giriş yapılabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet şifresi olmadan giriş yapılabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 10:15

E-devlet sistemi devlet kapısında gerçekleştirilen pek çok işlemin online sistem üzerinden zaman kaybetmeden yapılmasını sağlıyor. Emeklilik hizmet dökümü, yurt başvurusu, üniversite kayıt işlemi... E-devlet'ten alınan evraklar birçok kuruluşta resmi evrak statüsünde işlem görebiliyor. Peki e-Devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet şifresi olmadan giriş yapılabilir mi?

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi nasıl alınır sorusunun yanıtını merak eden milyonlarca vatandaş konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. E-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlar şifrenin nasıl alınacağını sorguluyor. E-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Peki, E-Devlet şifresi olmadan giriş yapılabilir mi?

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Haberin Devamı

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ OLMADAN GİRİŞ YAPILABİLİR Mİ?

Vatandaşlar e-devlet şifresi olmadan veya PTT'ye gidip bu işlemi yapmadan da bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Çalıştığınız bir çok bankada internet bankacılığını kullanıyorsanız, e-devlet girişi yapabiliyorsunuz.

Bunun için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris adresinden üst menüde bulunan 'internet bankacılığı' seçeceğini işaretleyip, ardından kendi bankanızın logosunun barındığı bölüme girmeniz yeterli olacak.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra internet bankacılığına nasıl giriş yapıyorsanız aynı şekilde e-devlet imkanlarından faydalabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma: Resmi siteler haricinde hiç bir internet sitesinde, internet bankacılığı şifrenizi paylaşmayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!