Doğan Medya Center’in işgal edilmesi davasında ağırlaştırılmış müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

Doğan Medya Center’in işgal edilmesi davasında ağırlaştırılmış müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 12:23

15 TEMMUZ gecesi Doğan Medya Center’ın işgali ve Vedat Bağcerci’nin şehit edilmesiyle ilgili davada, eski yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya’nın iki kez müebbet hapis ve ayrıca 7.5 yıl, eski binbaşı Mehmet Akif Aslan’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, eski yüzbaşı Erdal Şeker’in ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Mütalaayı hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Salih Kol erlerin ise beraatlerini istedi.

Haberin Devamı

İstanbul 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar eski Binbaşı Mehmet Akif Aslan, eski Yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ile tutuksuz sanıklar Muhammet Orhan Kaya ve Muhammed Çınar katıldı. Davaya ilişkin 110 sayfalık görüşünnü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Salih Sol, tutuklu sanıklardan eski Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya’nın “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “Kasten öldürme” ve “Haberleşmenin engellenmesi” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

Başsavcı Vekili, eski Binbaşı Mehmet Akif Aslan’ın “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “Haberleşmenin engellenmesi”, “Konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarında ağırlaştırılmış müebbet ile 3 yıldan 12 yıla, eski Yüzbaşı Erdal Şeker’in ise “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “Haberleşmenin engellenmesi” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı Sol, tutuksuz yargılanan 16 sanık hakkında da cezalandırılmalarına yeterli delil bulunmadığı gerekçesi ile beraat kararı verilmesini , beraat kararı verilen sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

“SOMUT DELİLLERİN TARAFIMA BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİ”

Başsavcı vekili Sol’un görüşünü açıklamasının ardından söz alan tutuklu sanık Süleyman Ahmet Kaya, “Sayın savcımızdan hakkımdaki suçlamalara ilişkin somut delilleri tarafıma bildirmesini istiyorum. Özellikle Vedat Bağcerci’nin öldürülmesine ilişkin hangi delillerle suçlandığımın tarafıma bildirilmesini istiyorum” dedi. Erdal Şeker, Mehmet Akif Aslan ve Süleyman Ahmet Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!