DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı! DGS 2020 ek tercihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı DGS 2020 ek tercihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2020 10:33

DGS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Bu kılavuzun yayımlanmasının ardından da DGS ek tercih işlemleri başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ek tercih işlemleri, bugünden itibaren 11 Kasım'a kadar yapılacak. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda gerçekleştirecekler. İşte DGS ek tercih kılavuzu

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme işlemleri ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. 2020 DGS tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından, gözler bu kez DGS ek tercihlerinin başlayacağı tarihe çevrilmişti. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda DGS ek tercihlerinin 5 Kasım ve 11 Kasım tarihleri aralığında gerçekleştirileceği açıklandı.

 DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ek tercih işlemleri, bugünden itibaren 11 Kasım'a kadar yapılacak.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacak.

Haberin Devamı

2020-DGS ek tercih işlemleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. DGS tercih sonuçlarını açıklayan ÖSYM'nin DGS ek tercih işlemlerini ne zaman başlatacağı çok sayıda öğrencinin bir numaralı gündem maddesi oldu. Peki, 2020 DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

 DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER DGS'DE EK TERCİH YAPABİLİR?

2020-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-DGS’ye girmiş ve 2020-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!