DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 DGS ek yerleştirme işlemleri

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2018 DGS ek yerleştirme işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:01

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih ya da bir diğer ifade ile ek yerleştirme işleminin sonuçlarına yönelik bekleyiş bugün de devam ediyor. 16 Ekim'de tamamlanan işlemlerin ardından beklemeye geçen ön lisans mezunu adaylar, ÖSYM'den gelecek 'sonuçlar açıklandı' haberine kilitlenmiş durumda. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden aldıkları önlisans eğitimlerini dört yıllık programlara tamamlamak isteyen vatandaşlar, DGS ek tercihlerinin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Kısa süre önce gerekli prosedürü uygulayarak işlemleri tamamlayan vatandaşların gözü şimdi ÖSYM'de. İşte, konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 24 Ekim tarihinde alınan DGS ek tercihleri, 6 Kasım'da açıklanmıştı. Bu yıl da aynı süreç ele alınırsa, DGS ek tercih sonuçlarının en geç 30 Ekim tarihinde erişime açılması beklenmektedir. Bu tarih, ÖSYM'nin yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterebilir. Konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

DGS NEDİR?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!