Demirtaş kararı CHP’yi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş kararı CHP’yi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2024 07:00

DEM Parti yönetimi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın olası adaylığının tartışıldığı İstanbul büyükşehir seçimiyle ilgili karar için CHP kurullarından çıkacak kararı bekliyor.

Haberin Devamı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının “şaşırtıcı bir hamle olarak tartışılmasını hayretle izlediklerini” söyledi.

CHP Parti Meclisi’nin, DEM Parti ile pazarlık konusu olan İstanbul Esenyurt, Adalar ilçeleri ile Mersin ve Adana’nın bazı ilçelerine ilişkin değerlendirmeyi gelecek haftaki toplantıda yapması bekleniyor. DEM Parti Sözcüsü Doğan, iki gün devam eden Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında gelinen aşamayı dün açıkladı. Doğan, “CHP ile her iki siyasi partinin ayrı ayrı komisyonları karşılıklı çalışıp, ince eleyip sık dokuyup bir çalışmayı sürdürüyorlar. Şu anda üzerinde çalışılan konular şunlar: Nerelerde kimlerle, nasıl güç birlikleri yapılabilir? Bunlar birkaç günde bitecek çalışmalar değil” dedi.

AKSİ ŞAŞIRTICI OLURDU

Haberin Devamı

Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilme olasılığına dair ısrarlı sorular üzerine Doğan şunları söyledi: “Sevgili Başak Demirtaş bizim arkadaşımız, yoldaşımız. Sevgili Başak Demirtaş bir gün bir yerden siyasete dahil olmak isterse ve aday olmak isterse olacağı yer burasıdır, DEM Partidir. Bu hiç şaşırtıcı değil, aksi şaşırtıcı olurdu. Bunun böyle şaşırtıcı bir açıklama gibi tartışılıyor olmasını doğrusu hayretle izliyoruz. Tutumu belli olmayan bir ilin adayı kim olacak diye soruyorsunuz. İlgili kurullarda tartışılması gereken ve çalışmaları süren bir konu.

2024 MOTTOMUZ FARKLI

İstanbul çok önemli bir şehir. Yalnızca İstanbul değil, Hatay, Adana, Muğla, Aydın, Kars en kritik yerler. 2019 yerel seçimlerinden farklı olarak 2024 seçimlerindeki mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil, kazanmak. Aslında Türkiye’nin her yerinde aday çıkarmaya ilişkin genel eğilimde değişen bir şey yok.”

Doğan, ayrıca önseçimin tamamlandığını il ve ilçelerin adaylarını 29 Ocak’ta Diyarbakır’da tanıtacaklarını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!