Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 07:00

Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü kutlama programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt Zaferi’ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. Şimdi ikinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız. Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz” dedi ve özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- MALAZGİRT SIRADAN BİR ZAFER DEĞİL: “Asla unutulmamalıdır ki Malazgirt öyle sıradan bir savaş sıradan bir zafer değildir. Biz Anadolu’ya Malazgirt’le ayak basmadık. Çok daha öncesinden beri zaten buradaydık. Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır. Burada kazanılan zafer önce Anadolu Selçuklu Devleti’nin kuruluşunu sağlayarak, Haçlı akınlarına en büyük darbeyi vurmuştur. Ardından aynı inançla bayrağını yükselten Osmanlı’nın başarılı mücadeleleriyle Balkanlar’ın ve İstanbul’un fethine vesile olmuştur. Her ilimizin, her ilçemizin bizim kalbimizdeki yeri elbette ayrıdır ama Malazgirt sahip olduğu bu manevi mirasla kalbimizde hepsinden ayrı bir konuma sahiptir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

Haberin Devamı

- EYYUBİ’DEN MUSTAFA KEMAL’E: Selahaddin Eyyubi’siyle, Yavuz Sultan Selim’iyle, Fatih Sultan Mehmet’iyle ve Gazi Mustafa Kemal’iyle Selçuklu’dan Osmanlı’ya oradan Cumhuriyet’e güçlü bir direniş bu topraklarda yer alıyor. Bin yıllık varlığımıza rağmen bize insanlığın en eski yurdu Anadolu’yu yar etmek istemeyenlerin sürekli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize saldırmasının sebebi işte budur. Sanmayın ki bunların derdi Türklerdir, Kürtlerdir, Araplardır, diğer köken ve inançlardan insanlarımızdır. Sanmayın ki bunların gayesi haktır, özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir, refahtır. Bunların tek derdi hepimizi de kuşatan ve maziden atiye uzanan o kadim köprüyü yıkarak, yeniden kendilerine alan açmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

- ECDADIN TORUNLARINA YAKIŞIR: Bizim her yıl olduğu gibi bu sene de bugün buradan verdiğimiz şu görüntü var ya, bakın yüz binler şu anda Malazgirt Ovası’nda… Bu mesaj var ya, tüm hevesleri kursaklarda bırakıyor. Çünkü bu meydandan tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mesajı yükseliyor. Dün doğuda ve batıda devrinin en büyük devletlerini yüreğindeki imanıyla ve bileğinin gücü yanında hakka ve hakikate olan bağlılığıyla dize getiren ecdadın torunlarına da böylesi yakışır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

- 31 MART’A HAZIR MIYIZ: Malazgirt Zaferi’ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. İkinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız. 31 Mart’a hazır mıyız? İllerimizi maalesef bizlere yakışmaz hale getirenlerin elinden tekrar geri almaya hazır mıyız? Anadolu’daki son devletimiz Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştığımız 2023 yılını yeni bir şahlanış vesilesi haline getirmekte kararlı mıyız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

BAZI BAŞLANGIÇLAR TARİHİ DEĞİŞTİRİR

Sadece son 20 yılda ülkemizin her karış toprağına ulaştırdığımız eser ve hizmetlerimizde Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik. Artık bu güçlü altyapı üzerinde asıl hedeflerimize yönelmenin vaktidir diyoruz. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir. İşte biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz. Tarihimize zaferler ayı olarak geçen ağustostan aldığımız ilhamla gençlerimize devredeceğimiz bu özlemimizi, bu hedefimizi her geçen gün daha yüksek bir sesle haykırıyoruz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

TOZLU RAFLARDALAR

Dün bizim bu hayalimizi dile getirmemize dahi tahammülü olmayanlar, bugün attığımız adımları, kat ettiğimiz mesafeyi çaresizlikle izliyor. Birilerinin sürekli felaket tellallığı yaparak, sürekli kendi köhnemiş ve küflenmiş kabullerini dayatarak, karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Onlar belki tarihin henüz tozlu raflarına kaldırıldıklarının farkında değiller ama gençlerimiz kendilerine bunu her fırsatta hatırlatıyor, hatırlatmaya devam edecektir. Biz Türkiye Yüzyılı’nı gençlerimizle birlikte adım adım inşa ederken, onların tek yapabileceği ortaya çıkan zafer anıtını seyretmek olacaktır. Allah’ın izniyle bu topraklarda Alparslanlar, Selahaddin Eyyubi’ler, Çağrılar, Ertuğrullar, Muratlar, Fatihler, Süleymanlar, Yavuzlar, Mustafa Kemaller, Hayme Analar, Nene Hatunlar, Şerife Bacılar eksik olmayacak. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne de geçilemeyecektir. Malazgirt ruhu işte budur.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt mesajı: Aynı heyecanla ikinci bin yıla...

Malazgirt Meydan Muhaberesi’nin 952’nci yıldönümü nedeniyle Muş’un Malazgirt ilçesindeki Tarihi Milli Park’ta pek çok etkinlik düzenlendi. Atlı birliklerin de katıldığı etkinlikte, ok atma, güreş ve cirit atma müsabakaları gerçekleştirildi. Etkinliklere genç kızlar da yöresel kıyafetler giyerek katıldı.

MANKURTLARA RAĞMEN

Gençlerimize tarih boyunca bizi zor duruma düşürenin, hiçbir zaman düşmanın gücü olmadığını özellikle hatırlatmak isterim. Biz hep içeriden aldığımız darbelerle sarsıldık. Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimizi tehdit eden sıkıntıları sadece birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize halel geldiğinde yaşadık. Dikkat ederseniz her fırsatta ne diyoruz? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz. Ülkesinin büyüklüğünü, milletinin gücünü sadece ekranların köşelerinden kayıp giden rakamlarla ölçmeye kalkan mankurtlara rağmen bunu başaracağız. Gençlerimizin gözünde bu ışığı görüyorum. Sizleri ve bizleri 81 vilayetimizde ve dünyanın dört bir yanında takip eden her bir vatandaşımızın, her bir kardeşimizin yüreğindeki sesi duyuyorum. Malazgirt’teki bu muhteşem buluşmamızı Türkiye Yüzyılı’nın yeni bir ahitleşmesi olarak kabul ediyorum.

BAKMADAN GEÇME!