Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millete gidin

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millete gidin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 00:01

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasıyla ilgili “İpe un seriyorlar” diyerek CHP’ye yüklendi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda 2. Mülki Amirler Toplantısı’nda kaymakam ve vali yardımcılarına özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Şu söylenerek masadan çekilinmez: ‘Darbe ile yapılan anayasa ve yasaların tümünün değiştirilmesi’. Nedir bu? Nereden bakarsan bak, 2 bin - 2 bin 500 madde. 3-4 yıl böyle geçer. Ben genel başkanlığım ve başbakanlığım sırasında da bunları aynı gördüm. İpe un sermek denir buna.

Masada kalanlar kararlı şekilde bu işi sürdürmelidirler. Umutla bekleyen milletimize de yazık olur. Çünkü Türkiye mutlaka yeni anayasasına kavuşacaktır. Şayet tüm bu partilerin uzlaşılamasıyla sağlanamıyorsa. O zaman aklını ve vicdanını kim ön planda tutuyorsa onlarla birlikte bu yolda yürümeye devam edilir. Ey parlamentodaki saygın üyeler, gelin bir karar alın. Deyin ki ‘Biz millete gideceğiz.’ Millete gidin. Bakın bakalım millet size ne diyor. Hazırlayın, sunun millete. Millet ‘evet’ diyorsa, egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Siz Atatürkçü değil miydiniz? Atatürkçü olduğunuza göre, Gazi Mustafa Kemal ne diyor? ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. Öyleyse haydi millete gidelim, ‘Millet bu kararı versin’ diyelim. Milletin verdiği karara da uyalım. Bunun başka çıkış yeri olmaz. Bu parlamentoya saygısızlıktır. Yeni anayasa konusu şu partinin veya bu partinin meselesi olmaktan çıkmıştır, milletin meselesi haline dönüşmüştür. Kim bu konuda engelleyici olursa millete bunun hesabını verir.

Yeni Türkiye’nin inşası çerçevesinde yeni anayasamızı da çıkartacağız. Başkanlık sistemi de inşallah bu şekilde hayata geçecektir. Benim milletim başkanlık sistemini istemiyorsa, bizim milletimize söyleyecek hiçbir şeyimiz yoktur, onu da öper başımıza koyarız.” 

BAKMADAN GEÇME!