Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan’da diplomasi trafiği

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 14:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gitti. Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Macaristan’da Başbakan Viktor Orban ile ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne katılmak üzere, Macaristan'a gitti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI NOVAK VE BAŞBAKANI ORBAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın ziyareti kapsamında Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TUR" uçağıyla saat 13.50’de, Atatürk Havalimanı'ndan Budapeşte'ye hareket etti. Apronda askeri tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer uğurladı. Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Çağatay Kılıç ile bazı yetkililer eşlik etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Devleti’nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri için bulunduğu Budapeşte’de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği

Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önemli ve açık şekilde ikili ve bölgesel meseleler hakkında görüştüklerini aktararak, “Türkiye ile ilişkileri mümkün olan en iyi şekilde sürdürmek bizim için önemli ve bu görüşme, zaten iyi olan Sırp-Türk işbirliğini karşılıklı çıkar alanlarının her yönden güçlendirilmesi için bir adım daha oldu” dedi.
Türkiye’nin bölgede en etkili uluslararası aktörlerden biri olduğunu ifade eden Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgede barış ve istikrarın korunmasının önemini görüştüklerini aktardı.

ERDOĞAN, BOSNA HERSEK DEVLET BAŞKANLIĞI KONSEYİ ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla geldiği Macaristan’da temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Budapeşte’de kapsamında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljka Cvijanovic ve Milorad Dodik ile de görüştü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Macaristan’da diplomasi trafiği

CUMHURBAŞKANI, DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI 100 METRE FİNALİNİ İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Atletizm Şampiyonası 100 Metre Finali’ni izledi. Etkinliğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ın Kuruluş Günü kutlamaları kapsamında Karmelita Manastırı’nda düzenlenen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçic ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile ayaküstü sohbet etti.

BAKMADAN GEÇME!