CNN'in haberine yalanlama: Ruhani hiçbir zaman Yahudi Soykırımı ifadesini kullanmadı

Güncelleme Tarihi:

CNNin haberine yalanlama: Ruhani hiçbir zaman Yahudi Soykırımı ifadesini kullanmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 16:42

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Amerikan CNN televizyonuyla yaptığı mülakatta söylediği "Yahudi soykırımı kınanmalıdır" açıklamasına yalanlama geldi.

Haberin Devamı

İran'ın yarı resmi FARS haber ajansı, CNN tarafından yapılan tercümenin uydurma olduğunu söyledi.

CNN’in internet sayfası, tecrübeli gazeteci Christiane Amanpour'un Ruhani ile yaptığı mülakatı, "İran'ın yeni Cumhurbaşkanı: Evet, Yahudi Soykırımı oldu" başlığıyla verdi.

FARS haber ajansı ise Ruhani'nin bu ifadeyi kullanmadığını belirterek, Yahudi Soykırımı ifadesinin tercümeye sonradan eklendiğini bildirdi. Ajans, "CNN, Ruhani ile yapılan röportajı salı akşamı yayımladı. Ancak Sayın Ruhani, Christiane Amanpour'un Yahudi Soykırımı'yla ilgili sorusuna cevap verirken, haber kanalı, ifadelerine ekleme yaptı veya kısmen değiştirdi" dedi.

FARS haber ajansına göre Ruhani, "Daha önceden de söyledim, ben tarihçi değilim. Tarihi hadiselerin boyutlarını belirlemek, bunları saptamak ve açıklamak tarihçilerin işidir. Fakat biz her zaman tarih boyunca insanlığa karşı işlenen suçları her yönüyle kınıyoruz, buna Naziler tarafından Yahudi ve Yahudi olmayanlara karşı işlenen suçlar da dahildir. Aynı şekilde, bugün de herhangi bir ulusa, herhangi bir dine, halka veya inanca karşı bir suç işleniyorsa, bu suçu, soykırımı kınarız. Dolayısıyla Nazilerin yaptıkları kınanır, fakat bu bahsettiğiniz konunun boyutları, bu boyutların aydınlatılması tarihçilerin ve araştırmacıların işidir. Ben tarih uzmanı değilim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ajans, Ruhani'nin açıklamasında Holokost ifadesinin hiçbir şekilde geçmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!