CHP’nin ittifak planı

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin ittifak planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

CHP, önce adaylarını belirleyip ardından ittifak arayışına yönelecek. CHP’deki büyükşehirlerin İYİ Parti’ye bırakılması ise düşünülmüyor. Kılıçdaroğlu da bir grup gazeteciyle sohbetinde, “CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li başkanlar devam eder. Ankara’da da İstanbul’da da dominant parti CHP’dir” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere özellikle büyükşehirlere yönelik ittifak planı ortaya çıktı. Yerel seçim stratejisini oluşturmaya başlayan CHP’de adaylarla ilgili il il, ilçe ilçe yoğun bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmada, CHP’nin adaylarıyla girilecek yerlerin yanı sıra ittifak ortaklarından kimin desteklenebileceğine de bakılıyor. Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti ile yapılacak ittifak görüşmelerinde masaya getirilecek çalışmada hangi il ve ilçelerde İYİ Parti adaylarının desteklenebileceğine ilişkin ayrıntıların da yer alacağı belirtiliyor.

GEREKİRSE YSP İLE TEMAS

CHP kulislerine göre, bu çalışmanın sonuçlarına göre nerelerde başka partilerin desteğine ihtiyaç olduğu da belirlenip, buna göre de gerekirse Yeşil Sol Parti ile de temas kurulabileceğinden söz ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu da önceki akşam bir grup gazeteciyle buluşmasında ittifak stratejilerine ilişkin, “Bizim kendi içimizde parti olarak kendi stratejimizi belirlememiz gerekiyor. Kendi adaylarımızı belirlememiz gerekiyor. Yani önce biz neleri yapacağız onu belirlemek gerekiyor. Daha sonra belki diğer partilere döneriz. Bu çerçevede ittifak olacak mı olmayacak mı, o zamanı yeri gelince oturulur konuşulur” mesajını verdi.

Haberin Devamı

MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

Kılıçdaroğlu, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının büyük bölümüyle yola devam edileceğinin de işaretini de verdi. Kılıçdaroğlu, “Kararı Parti Meclisi verecek ama benim genel başkan olarak görüşüm, başarılı belediye başkanlarının görevlerini sürdürmeleri. Hele özellikle Ankara, İstanbul, Mersin, Adana, Antalya gibi bizim yeni aldığımız ve birinci dönemlerinde güzel çalışmalar yapılan belediye başkanlarının ikinci dönemlerinde daha başarılı olacaklarını, devir aldıkları sorunları kalıcı çözmek için çalışacaklarını biliyorum” dedi.

CHP kaynakları ise bu listeye İzmir, Eskişehir ve Aydın’ı da ekliyor. İmamoğlu ve Yavaş yaptıkları açıklamalarla adaylık sinyali vermiş, Kılıçdaroğlu da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığını kürsüden ilan etmişti. Kulislerde, mevcut başkanlardan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili saha raporları da dikkate alınarak değerlendirme yapılacağından söz edilirken, Tekirdağ ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında ise aday değişikliğine gidilebileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’YE ANKARA VE İSTANBUL’DA İLÇE ÖNERİSİ

İYİ Parti’ye bazı önemli illerin yanı sıra birçok ilçede de destek sözünün verilebileceği belirtilirken, kulislerde, özellikle Ankara ve İstanbul’da ilçe belediyesi önerilebileceğinden de söz ediliyor. Kulislere göre Ankara’da bir, İstanbul’da bir ya da iki ilçenin önerilebileceği konuşulurken, bazı kaynaklar, “İzmir’de de İYİ Parti’ye bir ilçe belediyesinin önerilmesi sürpriz olmaz” dediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!