CHP'li Özel: Marifet kongre salonundan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmektir

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özel: Marifet kongre salonundan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmektir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 17:15

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, "Bugün bize destek veren 43 il başkanı var, yarın 45 olur, 46 olur. Kurultay salonuna tut ki 43 il başkanıyla girdik marifet değil, marifet oradan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmek" dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye’ye gelen Özgür Özel’i, parti binasında CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, milletvekili Asu Kaya, CHP Osmaniye eski milletvekilleri Baha Ünlü, Necati Uzdil, ilçe başkanları ve partililer karşıladı. Parti binası önünde basın açıklaması yapan Özgür Özel, şunları söyledi:

"Biz, bir daha yenilmek istemeyenler, biz bu parti bir daha muhalefette kalmasın isteyenler, ikinci parti olmasın isteyenler, bu parti gelişsin, güçlensin, bir daha seçim akşamları şu partinin ışıkları erken sönmesin, bu partide kadınlar üzüntü çekmesin, tülbentlerini sirkeli suya basıp başlarına dolamasınlar, seçim akşamları o tülbentle halay çeksinler, isteriz. Bunun için bir yola çıktık. Ancak yolumuz ne Sayın Genel Başkanımıza haksızlık, vefasızlık yapan bir yoldur, ne de bu baba ocağında kavga çıkaran, tartışma yaratan, ortalığı dağıtan, yakan, yıkan bir söylem, bizim söylemimiz değildir. Çünkü buradan Osmaniye’den, tüm Türkiye’ye seslenmek isterim ki; 4’ünde genel başkan seçeceğiz, 5’inde partiyi yöneten kadroları seçeceğiz. 6’sı sabah bir fire vermeden, bir evladımızı, neferimizi, üyemizi kaybetmeden, kimseyi üzmeden, el ele, omuz omuza hep birlikte iktidara yürümeye başlayacağız."

Haberin Devamı

CHPli Özel: Marifet kongre salonundan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmektir

'BU HEYECAN, GAYRET SİZİN GÖZLERİNİZDEDİR'

Partinin büyük bir umutsuzluk, büyük bir kırgınlık, büyük bir küskünlük içinde olduğunu söyleyen Özel, "Bu konuda bir morale ihtiyaç olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde 40’ın üzerinde il başkanımızla birlikte yaptığımız değerlendirmede şunu söyledim; bugün bize destek veren 43 il başkanı var, yarın 45 olur, 46 olur. Kurultay salonuna tut ki 43 il başkanıyla girdik marifet değil, marifet oradan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmek. 100 oy alamazlar diyen gençler, 100 oy alamaz dedikleri değişim hareketi, 100 oy alamazlar diye televizyonlarda küçük görülen genç, dinamik, inançlı kadroların bugün seçimi almak üzere olduğu konuşuluyor. Bu heyecan, bu gayret, bu umut, bize ait değildir. Bu umut ve bu gayret, sizin gözlerinizdedir, sizin yüreklerinizdedir, Cumhuriyet Halk Partililerdedir" dedi.

Haberin Devamı

CHPli Özel: Marifet kongre salonundan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmektir

Bundan sonraki süreçte CHP'nin ayağa kalktığını, şahlandığını, aradığı morali bulduğunu hep birlikte göreceklerini kaydeden Özel, “Gençleşeceğiz, enerjimiz artacak. Çok koşacağız, çok çalışacağız ama eninde sonunda hep birlikte başaracağız. Bugün Osmaniye’de partinin bu güzel evlatları, seçim kaybından 4 ay sonra omuzları düşmüşken, moralleri yokken bugün buraya geliyorsa, bugün heyecan duyuyorsa, yarınlara umutla bakıyorsa, onların yüreklerindeki, zihinlerindeki şey değişimin bu partiye zafer getireceğidir, heyecan getireceğidir" diye konuştu.

Özgür Özel, daha sonra parti binasında partililerle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!