CHP’den Akşener yorumu: Kapıyı açık bıraktı

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Akşener yorumu: Kapıyı açık bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 07:00

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Büyük Taarruz’un yıldönümünde Afyonkarahisar’dan yaptığı açıklamalar CHP’de de dikkatle izlendi.

Haberin Devamı

CHP’de kaynakların değerlendirmeleri şöyle: “Henüz yerel seçim atmosferine de girilmediği için herkesin kendi siyasetini izlemesi, oylarını arttırmak için kendi alanını tahkim etmeye çalışması doğal. O nedenle eski ittifak ortağı partilerden gelen açıklamalara kurumsal tepki vermiyoruz. Anlayışla karşılıyoruz. Akşener’in açıklamalarının tümüne bakınca farklı mesajlar da içerdiği görülecektir. Örneğin üzerinde çok durulan, ‘Seçime herkes tek başına girsin’ çıkışını biz ‘Türkiye artık ittifak siyasetini bir kenara bıraksın’ mesajı olarak anladık, yoksa ‘Biz ittifak yapmayacağız’ diye değil. Bu önemli bir vurguydu. Çeşitli koşullara bağlı olarak işbirliğinin mümkün olabileceği konusunda da kapıları kapatmadı, aksine kapıyı açık bıraktı. Nihayetinde CHP ile İYİ Parti birlikteliğiyle ulaşılacak sonuçlar ortada.”

Haberin Devamı

İNSAFSIZ ELEŞTİRİLER

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin “CHP ana kadrodaki yetkin isimlerin hiçbiri asla Akşener’i de ve İYİ Parti’deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir” dedi. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da “Bazı ittifak ortakları hem CHP tabanını hem de CHP’nin Genel Başkanı’nı tahkir etmeye varan sözler etti, ediyor. ‘Kaybet ve kaybettir’e devam” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!