CHP PM’de veda günü

Güncelleme Tarihi:

CHP PM’de veda günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

CHP Parti Meclisi (PM), kurultay öncesinde son toplantısını dün yaptı. Bir saati aşkın süren toplantıda kurultaya sunulacak parti hesapları ve faaliyet raporu görüşülürken, taciz ve yüz kızartıcı suçlar hariç partiden ihraç edilenlere 100. yıl affı için prensip kararı alındı.

Haberin Devamı

Parti Meclisi’ndeki “100. yıl affı” görüşmelerinde, “Bu zaten tüzüğümüzde var, ihraç edilenlerin talepleri ilgili kurulların gizli toplantılarında görüşülüp karara bağlanıyor, eğer amaç afsa o zaman af olarak getirin öyle değerlendirelim” itirazları gündeme geldi. 4-5 Kasım’daki kurultayda yerlerine yenileri seçileceği için mevcut PM üyeleri için “veda” niteliğindeki toplantıda bazı üyelerin “veda ettiği” de öğrenildi. Kulislere göre, Tekin Bingöl ile birlikte bazı üyeler kurultayda PM’ye yeniden aday olmayacaklarını söyledi.

İMAMOĞLU’YLA SÜRPRİZ BULUŞMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay öncesinde değişimci kanadın önde gelen ismi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün sürpriz bir şekilde bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşecek buluşmada kurultay sürecinin değerlendirileceği belirtilirken, kulislerde ise Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na kurultay divan başkanlığını önerebileceği iddiası ortaya atıldı.

Haberin Devamı

CHP PM’de veda günü

Kemal Kılıçdaroğlu - Ekrem İmamoğlu

Tarafların ne doğruladığı ne de yalanladığı bu iddia kulisleri hareketlendirirken, değişimci kesimden bir isim Hürriyet’e, “Bizim de bu yönde duyumlarımız var, eğer böyle bir öneri gelirse Ekrem Bey kabul eder, Özgür Bey de olumlu bakar, çünkü kurultaylarda divan başkanlığı önemli” dedi. Aynı kaynaklar, CHP’nin geçmiş kurultaylarında da büyükşehir belediye başkanlarının divan başkanlığı yaptığını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun divan başkanlıklarını anımsattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!