CHP lideri Özel: Biz Sevr’i yırtıp Lozan'ı yapanlarız

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Özel: Biz Sevr’i yırtıp Lozanı yapanlarız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 07:00

Yerel seçimler için belirledikleri bütün adaylara kefil olduklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben öyle ayırmak, kutuplaşmak, çatışmaktan yana değilim. Ama bize ‘Onlar 150 yıl önce Genç Türkler’den gelen CHP akımıdır’ diyorlar. Evet biz Sevr’i yırtıp Lozan’ı yapanlarız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Çankaya Belediyesi’nce yaptırılan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılışında önceki dönem CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Kemal Kılıçdaroğlu, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte kurdele kesti. Özel, törende şunları söyledi: “Onların hedefinde bambaşka bir Ankara var. Devletin köklü kurumlarını İstanbul’a taşıyorlar, taşımayı hayal ediyorlar. Ankara’ya burun kıvırıyorlar çünkü bu Ankara’nın Gazi’nin Ankara’sı, onun büyük vizyonu olduğunu biliyorlar. Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına duydukları husumetle bir aşındırmanın telaşı içindeler. ‘Biz 150 yıldır bunlarla karşı karşıyayız’ diyorlar. ‘Onlar 150 yıl önce Genç Türkler’den gelen CHP akımıdır’ diyorlar, ‘Biz bu Genç Türklerin karşısındayız, o gün bugündür karşı karşıyayız’ diyorlar. Ben öyle ayırmak, kutuplaşmak, çatışmaktan yana değilim.

Haberin Devamı

DENİZ’LERİN YOLUNDAYIZ

Ama mademki ‘150 yıldır onlar başka taraftalar’ diyorlar, evet biz 150 yıldır tek adam yerine Meclis’leri savunuyoruz. Buyruklar yerine Anayasa’yı savunuyoruz. Biz İkinci Meşrutiyet için can vermeyi göze alanız. Biz Sevr’i yırtıp Lozan’ı yapanlarız. Biz Ankara fetvasını veren Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi’nin yolundan yürüyoruz. Biz 6. Filo’nun karşısına geçip onları denize döken Deniz’lerin yolundan yürüyoruz. Biz Meşrutiyet ilan edenleriz, Meclis kuranlarız, tek adam iradesine karşı anayasa yapanlarız. Rejime kasteden anayasa değişikliklerine karşı halkın iradesini, toplum sözleşmesini savunanlarız. O yüzden 150 yıldır yürüdüğümüz yollardan da peşinden gittiklerimizden de kurduklarına sahip çıkmaktan da çok memnuniyet duyuyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP diyoruz.

CHP lideri Özel: Biz Sevr’i yırtıp Lozanı yapanlarız

TÜM ADAYLARIMIZA KEFİLİZ

Bütün başkan adaylarımıza kefiliz. Ayrıca ilk kez CHP’li olacak belediyeler mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden yararlanacaklar, kardeş belediye uygulamalarından faydalanacaklar. Avrupa’da CHP’nin siyasi akrabalarının yönettiği kentlerle kardeş kentler olacaklar.”

Haberin Devamı

SELEFLERİYLE KURDELE KESTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la birlikte kurdele keserek Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’nin açılışını yaptı.

ERDOĞAN’IN HİTABINA CEVAP: BİZİM ‘EFENDİ’LİĞİMİZDENDİR

- Özel, programın ardından gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Özgür Efendi” hitabını şu sözlerle değerlendirdi: “Vallahi ‘efendi’ demek kötü bir şey değil. Yıllarca, aylarca düşünüp düşünüp de bana söyleyebilecek söz olarak efendi lakabını bulduysa, bu bizim efendiliğimizdendir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!