Çavuşoğlu: ‘Af beklentisi ortaya konulması doğru değil’

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: ‘Af beklentisi ortaya konulması doğru değil’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 17:06

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bahçeli’nin af telebi ile ilgili "Af konusu çok hassas. Bayramdan önce konuşulması doğru değil" dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu: ‘Af beklentisi ortaya konulması doğru değil’
Antalya’da görev yapan medya mensupları ile Hotelsu’da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

'BEKLENTİ YARATMAK DOĞRU DEĞİL'

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusu ile ilgili net konuşan Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Af çok hassas bir konu. Sayın Bahçeli bunu açıkladığı zaman istişare etmemiştik. Kader mahkûmu diyorsunuz ancak bunun ölçüsü ne? Geçmişte afla ilgili çok kötü tecrübelerimiz oldu. O yüzden bu çok basit bir konu değil. Bayramdan önce böyle bir beklenti ortaya konulması da doğru değil. Zaten meclis kapandı. Meclis seçimlerden sonra toplanacak. Ama meclis seçimlerden sonra toplanacak diye seçim sonrasına bir vaatte bulunuyoruz anlamına gelmesin. Af konuş Sadece suç işleyenleri ilgilendiren bir konu değil. Mağdur olanları da ilgilendiren bir konu.”

Haberin Devamı

'HERKES PARA KAZANSIN'

 Son dönemde sıkça gündeme gelen UBER-Taksi tartışması, yeni alınan UKOME kararları ve TÜRSAB’ın uygulamaya yönelik tepkisini değerlendiren Çavuşoğlu, “Turist sadece turisti getiren acentaların kontrolünde olmasın. Turist alışverişe gidecek onlar götürecek, şehre gidecek onlar götürecek bu doğru bir şey değil. Bu sistemde sadece tur şirketleri değil, taksici esnafı da, dolmuşçu da para kazanacak” dedi.

 'İNCE’Yİ KİM ARADI?'

 Bakan Çavuşoğlu, ABD'deki görüşmelerde FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili konuların gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruları da yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Biri Menbiç'le, biri PKK ile mücadeleyle ilgili, üçüncüsü de hukuki konuları kapsıyor, FETÖ konusu ve tüm konsolosluklar ve hukuki konular diyelim. Özellikle FETÖ konusunda verdiğimiz hangi delili yetersiz buluyorsunuz, ben sana göndermişim delilleri. Biz gönderdik, usulüne uygun gönderdik. Ara sıra Sayın İnce söylüyor, 'Bir Amerikalı beni aradı' diye, o da tuhaf bir şey, 'Bir Amerikalı aradı demek' ne demek? İlave deliller çıktıkça da bunları iletiyoruz. Ama Amerikalılar istediğimiz adımları atmadı. İtirazın ne, hiçbir konuda işi, topu taca atmak yok. Somut, oturacağız ve çalışacağız. Daha önce Amerikalılar 'YPG Menbiç'ten çıktı' dediler, ama yalan olduğu ortaya çıktı. İspatladık bunu. Sonra ortaya çıktı göndermedikleri. Burada Sayın İnce'nin 'Birisi beni aradı' demesi de ne kadar ciddiyetsiz olduğunu gösteriyor. Ben şimdi diyebilir miyim 'Amerika'dan biri beni aradı' veya 'ben aradım' diye. Ararsam zaten basınla paylaşıyoruz 'Şu dışişleri bakanıyla, şu devlet başkanı aradı' diye. Sayın İnce kim aramış, onu da söylemesi lazım. Bilelim kim aradığını.”

BAKMADAN GEÇME!