Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CNN Türk'te açıklamalar: İstifa etmeyeceğim, beni atsınlar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 21:13

Bolu'dan Ankara'ya yaptığı 'Değişim' yürüyüşünü tamamlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlattığı anlarla ilişkin, "11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorlarsa alın size koltuk diye koltuk attım. Orada koltuk vazgeçilmez bir şey değil demek istedim. Sembolik bir şeydi." ifadelerini kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı ile ilgili ise "Bence Ekrem Bey geç kalıyor. Ben Ekrem Bey'i nasıl destekleyebilirim? Ekrem Bey değişim olmalı diyor ama değişim genel başkandan başlamalı demiyor. Ekrem Bey birçok insandan daha önde. Her geçen gün bu ivmesini kaybediyor." diye konuştu. Özcan, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna ise, "İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Tanju Özcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Çarşamba günü genel merkezin önündeki konuşmanın ardından Bolu'ya döndüm. Rutin kontroller için hastaneye gittim. Ayağımızda da ufak problemler vardı. Yürüyüşü 9 günde tamamladık. 7-8 günde de tamamlayabilirdim ama yürüyüştekilerin sağlık sorunların vardı. Bu yürüyüşü yapmadan önce tereddütlerim vardı. Yürüyüşten itibaren tereddütlerim kalktı. Yüzbinlerce aracın kornalarını duyduktan sonra, CHP'de değişim şart sözlerini duyduktan sonra ne kadar iyi iş yaptığımı daha da iyi anladım. Pişman değilim. Seçim başarısızlığını hazmedemiyorum. CHP seçmenine de bunu hazmettirmelerine izin vermeyeceğim. Unutturmayacağım bunu.

CHP'NİN ÖNÜNE NEDEN KOLTUK FIRLATTI

11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorlarsa alın size koltuk diye koltuk attım. Sadece Kemal Bey'e verilmiş mesaj değildi. Orada bir mesaj daha vardı. Gerekirse insanlar ilkeleri koltuğundan olur. Kendimle ilgili de mesaj vardı o koltukta. Yürüyüşün 8. gününde aklıma geldi. Genel merkeze kabul etselerdi atmayacaktım kapının önüne bırakacaktım. Orada koltuk vazgeçilmez bir şey değil demek istedim. Sembolik bir şeydi. Yazar kasa fırlatılması gibi. İlkeler daha önemli, koltuk önemli değil. Engellemeye çalışanlar oldu. Oğlum espri olarak 'Baba atarken otobüsten düşersin' dedi. Koltuk sevdalılarına mesaj vermek istedim. "Başarısız olduğunuz halde orada oturuyorsunuz'un" mesajıydı bu.

Haberin Devamı

EKREM İMAMOĞLU'DAN NASIL TAVIR GÖRDÜNÜZ?

Bugün bir tweet atmış. Değişim sitesini 600 bin kişi ziyaret etti, 90 bin kişi yorum yaptı. Tamam, güzel de ne olacak bundan sonra? Konuşman çok sertti demişlerdi. Dün görüntülerimi izledikten sonra daha sert konuşma yapmam gerektiğini düşündüm. Şöyle bir kırgınlığım oldu. Yol boyunca çok sayıda milletvekili aradı. Hepsi 'Haklısın' dedi. Koltuk atmamı beğenenler oldu, sert bulanlar oldu. Z kuşağı temsilcileri gayet yerinde buldu. Yaşı büyük olanlar sert buldu biraz. Ben içimden geleni yaptım.

"EKREM BEY HER GEÇEN GÜN İVMESİNİ KAYBEDİYOR"

Haberin Devamı

Bence Ekrem Bey geç kalıyor. Ben Ekrem Bey'i nasıl destekleyebilirim? Ekrem Bey değişim olmalı diyor ama değişim genel başkandan başlamalı demiyor. Ekrem Bey birçok insandan daha önde. Her geçen gün bu ivmesini kaybediyor. Kendisine bugün uyarı anlamında söyledi. Ekrem Bey ya 'iddiamdan vazgeçiyorum ben İBB adayıyım' ya da 'Değişim genel başkandan başlamalı, demokratik tüzükle devam edilmeli' demeli. Toplum Ekrem Bey'den tepki bekliyor. Her geçen gün 'acaba Ekrem Bey buna cesaret edemeyecek mi 'algısı oluşmaya başladı. Benim Ekrem Bey ile çok yakın dostluğum yok. Ekrem Bey ile Muharrem İnce gibi bir hukukum yok. Ben toplumda gördüğüm şeyi söylüyorum. Ben Ekrem Bey'e bunun böyle olması gerektiğini ifade ettim. Bülent Tezcan dışında 'Önce genel başkan değişmeli' dediğini görmedim. Yürüyüşten memnunum. Kırıldığım şey var. Milletvekilleri dahil kimse 'haksızsın' demedi. Siz niye demiyorsunuz, yapmıyorsunuz o zaman? 253 belediye başkanı arasında 'Tanju Bey'i kınıyoruz' diyen var mı? Şu an da bekliyorlar. Neyi bekliyorlar? Acaba ivme nereye dönecek diye bekliyorlar. Yapmayın böyle. Siyaset cesaret işi. CHP'de korku imparatorluğu öyle bir yere gelmiş ki... Niye korkuyorsunuz? 11 kez seçim kaybetti Bay Kemal? CHP yakında bu zihniyetle tabela partisi haline gelecek. Şu an il başkanları, ilçe başkanları görevden alıyorlar. Delege seçimlerini merdiven altında yapıyorlar. Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler kazanmazsa iptal ediyorlar. Bolu'da olduğu gibi.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU PARTİYE MEZHEPÇİLİĞİ SOKTU"

İstifa edeyim, bunlara kendimi attırmayayım. Ayın 20'sinde beni bunlar atacaklar. Disiplin Kurulu'nun yüzüne bakarak 'Elinizi vicdanınıza koyun. Ben bu partinin çocuğuyum. Zengin bir ailenin de çocuğu değilim. Avukatlıktan kazandığım parayı verdim. Bu kardeşinizi sırf Atatürkçü diye atacaksınız buyurun atın' diyeceğim. Yüksek Disiplin Kurulu'na gideceğim. Beni neyden atıyorlar hala bilmiyorum. 'Geçmişteki konuşmalar ve paylaşımlar nedeniyle' diyorlar. Hangi konuşmalar, hangi paylaşımlar? İnanın sebebini bilmiyorum. Haftaya perşembe günü gideceğim. Ekrem Bey Beylikdüzü ilçe başkanlığımızı yapmış. Sonra Beylikdüzü, sonra da İBB başkanı olmuş. Ekrem İmamoğlu'nun partililiğini sorgulayamam ama Mansur Bey dışardan gelmiş ve büyük ölçüde barışık bizim ilkelerimizle. Kılıçdaroğlu partiye mezhepçiliği soktu. Partinin tüzüğüne soktu. Biz laik bir partiyiz. Bunu partiye sokamazsınız. Kılıçdaroğlu 6 okun hangisine sahip çıktı? Aleviliğini sadece Kurultay'da hatırladı. Aleviler için ne yaptı?

Haberin Devamı

"SAYIN GENEL BAŞKAN BAŞARISIZ VE SEÇİMİ KAYBETTİ"

İstanbul'da siyaseten badem bıyıklı hukuken il başkanı olmayan bir il başkanımız var. Çok şeytani zekâsı var. İstanbul'da şu an 200 bin üye var. 200 bin kişiye sorsanız 190 bin kişi İmamoğlu der. Ama o, o 10 bin kişiyi örgütlüyor ki resmi eziyor Ekrem İmamoğlu'nu. Başından beri söylediğim şey şu; Sayın Genel Başkan başarısız ve seçimi kaybetti. Başarısızlığı kabul edecek ve amasız fakatsız istifa edecek. Önce genel başkan partinin önünü açacak. 22 yaşından beri bu partideyim. Delege sistemini en iyi bilenlerdenim. Delege sistemiyle genel başkanı yenmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bolu'da seçtirmek için 85 tane üyesi olan mahallede 16 tane delegemiz var. 6 tanesi oy kullanmaya geliyor. Amaç ne? Bolu'da 6 tane Kemal severi bulmak ve onlara oy kullandırmak. 

Haberin Devamı

"JEREMY RİFKİN'E BİR PARA ÖDENDİ. ADAM TÜRKİYE'YE GELMEDEN MİLYONLARCA LİRAMIZI ALDI"

Bazı reklam şirketlerine nasıl paraların aktarıldığı sorulursa hepsini açıklarım. 3 tane 5 tane firmadan teklif alınmaz mı? Türkiye'nin 51 tane ili. Büyükşehirler ayrı. Bizim bütçe 3. büyük bütçe o iller içerisinde. Bütçe nasıl yönetilir bilirim. Jeremy Rifkin'e bir para ödendi. Adam Türkiye'ye gelmeden milyonlarca liramızı aldı. CHP'de bazı kişiler var genel başkanın çevresinde. Her seçimde nemalanıyorlar. Üzerine alınanlar bana dava açsınlar. Söylediğimin ağırlığını biliyorum. Bana dava açsınlar ve ispat hakkımı kullanıp bunları ortaya koyacağım. CHP'nin üyelerinin aidatlarını bu şekilde harcayanlar kul hakkı yiyor. Ben bu partiye 20 yıldır kesintisiz aidatımı yatırıyorum. Ben bu aidatlarımın nereye gittiğini yeni öğreniyorum. Ve hakkımı helal etmiyorum. Kılıçdaroğlu kul hakkıyla gidecek.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM, BENİ ATSINLAR"

İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum. CHP'deki Atatürkçülere mesaj verecekler. CHP'de Atatürkçüyüm demek, AK Parti'de Milli Görüşçü'yüm demek şuç oldu. Bunu herkes görsün artık. Bana bir itiraz gelmedi. Soroscularla, FETÖ'cülerle, terör örgütünün sözcüleriyle. z

"Zenginler kulübüyle yol yürüdünüz" dediğim için hiç itiraz gelmedi. Çünkü bunların tamamı doğru. Hala bunlarla yol yürümeye çalışıyor. Sadece bir yerden itiraz geldi. CHP'nin başına bir trol başı geçirildi ya Eren Erdem diye. İlkokul 2'den terk deniyor. 2018'de genel başkana istifa çağrısı yapmış. Bu tür adamlarla yol yürüyorsunuz. Hala yanlış yapıyor.

"13 YILDA 11 GENEL BAŞKANI DEĞİŞTİRMEK İSTEMEK SUÇ HALİNE GELDİ?"

Ben net bir tavır alması gerektiğini düşünüyorum İmamoğlu'nun. İHA ve SİHA'yi niye 20 yılda yapabildik? Neden Togg'u 20 yılda yapabildik? İHA ve SİHA kullanmak insanlık suçu diyen milletvekilleri çıktı. Saçma sapan şeyler söylediler. Sen Türkiye'ye saldıracaksın, devlet sana ne yapacak? Çiçek mi verecek? Mavi Vatan milli mesele. Benden bir Mehmet Ali Çelebi çıkmaz. Ben asla AKP'ye geçmem. Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacağım dese yine de geçmem. Bay Kemal'i kabul ettiği için söylüyorum. Kendisine hakaret etmek için söylemiyorum. Ben başarısızlığı hazmedemeyen bir insanım. Bunu nasıl kabul ediyorsunuz siz? 13 yılda 11 genel başkanı değiştirmek istemek suç haline geldi? Böyle bir şey olabilir mi?

"KILIÇDAROĞLU 2008 PROGRAMINI OKUMAMIŞTIR"

2008 programına ideolojik olarak eleştirim yok. 6 oka tamamıyla sahip çıkan bir program. Kılıçdaroğlu bence okumamıştır. Yanındaki şürekası da okumamıştır. Okusalar ya bu partide ne işimiz var diyecekler ne de silkelenip kendilerine gelecekler.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ÜST AKIL BİR PROJESİ OLDUĞUNA ARTIK NET OLARAK İNANIYORUM"

Yargı yoluna da başvuracağım. Sonuna kadar gideceğim. Bağımsız aday olabilirim ya da olmayabilirim hiç önemli değil. Sadece şu yaptığım yürüyüş sonuç versin. Halk umutlansın, gençlik umutlansın. Kılıçdaroğlu ile seçim önce 1,5 yıl konuştum. 'seçimi kazanmanın yüzde 51 ama yüzde 80-90 kazanacaklar var. Bu sistem yetkileri devretmeye izin veriyor. Fiili olarak siz yönetirsiniz ülkeyi. Siz devleti yönetebilirsiniz buna inanıyorum. Ama devleti yönetmek ayrı seçim kazanabilmek ayrı bir şey' dedim. Aday olmaması gerekiyor ama madem oldu destekleyelim dedik. Kaçak olarak seçim çalışması yaptım. Seçim çalışmasına katılmam yasaktı. Çıkmaması gereken tek adaydı ismi geçenler arasında. Ben Kılıçdaroğlu'nun üst akıl bir projesi olduğuna artık net olarak inanıyorum. Kuşkularım vardı. Kaynağını bilmiyorum. Bilmediğim bir üst akıl. Soruscularla yol yürüyor diyorum, badem bıyıklarla yol yürüdü diyorum, daha ne deyim. Size bu söylediklerim şaşırtıcı geliyor ama makul düşündüğünüzde aynı kaanate varacaksınız.

LEVENT GÜLTEKİN'İN İDDİALARI

Levent Gültekin bu iddiayı daha önce de deli getirdi. Aralarında geçmiş özel bir konuşma. Doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum? Doğrudur da yanlıştır da diyemem. O onun iddiası. İspatlayacak olan da Levent Gültekin'in kendisi.

"İSTANBUL, ANKARA, HATAY, MERSİN, ADANA'YI DA KAYBEDECEĞİZ"

CHP'nin durumu vahim görüyorum. Çok vahim görüyorum hem de. Genel başkan ve şürekaları şu konuda yanılıyor. Her seçim sonrasında bu olur. CHP seçmeni bu sefer üzgün değil, yıkılmış. İstanbul, Ankara, Hatay, Mersin, Adana'yı da kaybedeceğiz. Belki Aydın'ı da kaybedebiliriz. Bu kafayla seçime gidersek ne olacağını söylüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!