'Bizde 316 tane Erdoğan var'

Güncelleme Tarihi:

Bizde 316 tane Erdoğan var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 00:48

2017 bütçesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki final görüşmesi, anayasa teklifindeki başkanlığın öncü tartışmasına sahne oldu.

Haberin Devamı

Genel Kurul’un başında Beşiktaş saldırısı ve Halep’te yaşananlara değinen Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “Milat’tan önce 3 bininci yılda kurulan Halep yerle bir ediliyor, perişan. Halep orada arşın burada deniyordu. Arşın burada ama Halep artık orada değil” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı oturumda Yıldırım dışındaki parti liderleri kürsüye çıkmadı.

EMRİHAK VAKİ OLSA
Görüşme CHP’li İlhan Kesici’nin konuşmasıyla başladı. Kesici şunları söyledi: Sağdan gelen insanlar olarak söylüyorum. Ben de onlardan biriyim. Ailem tam Demokrat Partili. Sayın Cumhurbaşkanımız alınmasın, Allah korusun bir emrihak vaki olsa, anayasaya sahip çıkacak insan var mı AK Parti grubunda? Vallahi yok, olmaz yani. Bu sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın ölçülerine göre tanzim edilmiş bir şey.”

CHP’DEN OY VERECEKLER VAR
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise şöyle konuştu: “Sizin Saray dediğiniz bu milletin evi, bu milletin huzur bulduğu yer. Bizim partimiz sizin partiniz gibi değil, bizde 316 tane Recep Tayyip Erdoğan vardır. Biz başkanlığı kendimize istemiyoruz. Başkanlık şu an bizim sorunumuz değil. İçinizden (CHP) eminim, ‘Bu ülke için başkanlık gerekli’ deyip AK Parti’nin MHP’nin desteklediği teklife evet diyecekler, oy verecekler. Eminim bundan.”

ÖPÜCÜK YAĞMURUNU UNUTTUNUZ
Söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de şunları söyledi: “Siz 316 tane Recep Tayyip Erdoğan var’ derseniz 316 tane de eleştiri alırsınız. Kendinizi Cumhurbaşkanı’ndan ayrıştırmayı öğrenin. Milletin evi TBMM’dir. İşinize geldiği zaman 15 Temmuz akşamı bizleri neredeyse öpücük yağmuruna tuttuğunuzu unutmayın. O gece darbe önlendiyse parlamenter rejim sayesinde önlendi. Hiç kimsenin sözü tırı vırı değildir, ama senin sözün tırı vırıdır. Gerçekler PISA sonuçları, cari açık, işsiz sayısı.” 

BAKMADAN GEÇME!