BİLSEM sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? Velilerin gözü bu sonuçlarda

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak Velilerin gözü bu sonuçlarda
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 11:06

BİLSEM sınav sonuçları gerçekleştirilen sınavların ardından araştırılmaya başlandı. Birçok kentte gerçekleştirilen sınavlara katılan öğrenciler, bu sonuçlara göre sonraki aşamalar ile yollarına devam edecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, öğrencilerin merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

BİLSEM 2018 sınavları ardından sonuç araştırmaları başladı. 6 Ocak’ta başlatılan 2018 Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavları, 4 Mart Pazar günü tamamlandı. Peki BİLSEM 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sınavları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen BİLSEM’in bu yılki sınavları, il tanılama sınav komisyonu tarafından belirlenen merkezlerde 6 Ocak- 4 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Sınavda başarılı olan öğrenciler, eğitimlerine bilim ve sanat merkezlerinde devam edebilecek.

MEB'in 2018 iş takvimine göre grup tarama sonuçları 9 Mart 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Grup tarama sonuçları itirazları ise 12-16 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. İtirazların değerlendirilmesi 19-30 Mart tarihleri arasında değerlendirilecek.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Grup tarama uygulaması tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre belirlenen baraj doğrultusunda bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler http://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Grup tarama uygulama sonuçları 09 Mart 2018 tarihinden itibaren öğrenci kimlik numarası ile http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Haberin Devamı

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacak.

Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek.

Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!