Beştepe’de yerel seçim buluşması

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yerel seçim buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 07:00

Yerel seçim için Cumhur İttifakı’nda adaylarla ilgili çalışma tamamlanırken dün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. Görüşmede emeklilere verilecek maaş zammı da ele alındı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan dün Beştepe’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Görüşmede, yerel seçimler ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Cumhur İttifakı’nda yerel seçime ilişkin çalışmalar tamamlanırken Erdoğan ve Bahçeli, yaklaşık bir saat süren zirvede hangi ilçelerde ortak aday çıkarılacağı, belediye meclis üyeliklerinde ittifakın nasıl şekilleneceği ve başkan adayları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Görüşmede yerel seçim hazırlıkları dışında yeni Anayasa sürecinin de değerlendirildiği ifade edildi. Liderlerin bir diğer önemli gündem maddesi ise İsveç’in NATO üyeliği konusu oldu. Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda atılacak adımlar değerlendirildi. İki liderin bir diğer gündem maddesi ise 7 Ekim’den beri süren İsrail’in Gazze yönelik saldırıları oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan, Bahçeli’den sonra Beştepe’de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. İkilinin, İsveç’in NATO’ya üyeliği süreci ve TİP milletvekili, tutuklu Can Atalay kararı hakkında görüştüğü öğrenildi.

 

MHP’DE ‘YAZICIOĞLU’

Öte yandan MHP’de adaylıkları kesinleşen 8 il, 40 büyükşehir ilçe ve 7 ilçe olmak üzere toplam 55 adayın daha ismi açıklandı.  Tokat’ta ise ‘Süper Vali’ olarak bilinen merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu başkan adayı oldu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!