Başkanlık yorumu: AKP-Erdoğan ayrı düşecek

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık yorumu: AKP-Erdoğan ayrı düşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 23:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Getirsinler bakalım, nasıl bir başkanlık getirecekler. ‘Başkanlık iyidir kötüdür’ diye tartışacak değiliz. Zaten kendileri de bunu bilmiyor. Erdoğan ve AKP, başkanlık sistemi konusunda aralarında da ayrı düşecekler” dedi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı yapılan toplantıda, başkanlık sistemi tartışmaları ve Anayasa Mahkemesi’nin KHK kararı başta olmak üzere gündemdeki konular görüşüldü. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu başkanlık tartışmalarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

BAKIŞLARI FARKLI
“Getirsinler bakalım, nasıl bir başkanlık getirecekler. ‘Başkanlık iyidir kötüdür’ diye tartışacak değiliz. Zaten kendileri de bunu bilmiyor. Erdoğan ve AKP, başkanlık sistemi konusunda kendi aralarında da tartışacaklar ve ayrı düşecekler. Erdoğan ve AKP’nin bakışı farklı. Biz net şekilde parlamenter sistemi savunuyoruz. Bu nedenle işleyen bir parlamenter sistemi savunacağız. 14 yıldır getiremedikleri barış ve huzuru başkanlık sistemiyle mi getirecekler? Sorun parlamenter sistem değil, parlamenter sistemin devre dışı bırakılması.”

VEKİLLERE SEÇİM TEHDİDİ
CHP Lideri, milletvekillerinin, başkanlıkla ilgili anayasa değişikliği Meclis Genel Kurulu’nda oylanırken, “330’un altına düşülürse erken seçim olur” denilerek erken seçimle korkutulacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin, KHK’larla ilgili CHP’nin yaptığı başvuruya ret kararı vermesini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Verilen karar siyasi bir karardır. Kararın siyasi boyutu tartışılacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!