Başkanların gözü bu anketlerde

Güncelleme Tarihi:

Başkanların gözü bu anketlerde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Özel, kesinleşenler dışındaki belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde ‘memnuniyet’ anketlerinin etkili olacağınını açıklamıştı. İşte birçok mevcut başkanın merakla beklediği o anketlerin sonuçları, perşembe günü yapılacak Parti Meclisi’nde (PM) masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

CHP’de şu ana kadar sadece üçü büyükşehir olmak üzere dört mevcut belediye başkanının adaylığı kesinleşti. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıklarını ilan ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için Genel Başkan Özgür Özel de “Bizim de adaylarımız” diyerek desteğini açıkladı. Özel, bunların dışında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i de yeniden aday gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yeniden aday olmayacağını açıklarken, kulislerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın değiştirilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

SONUÇLAR MASAYA YATIRILACAK

Özel’in, bunların dışındaki mevcut başkanlar için “memnuniyet” anketlerinin sonuçlarının belirleyici olacağı açıklamasının ardından yeniden adaylık bekleyen İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Hatay ve Mersin büyükşehirleriyle yönetimleri CHP’de bulunan il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarında da gözler geçen hafta sahada başlayan anket çalışmalarında alınan ilk sonuçlara çevrildi. Anketlerden çıkan ilk sonuçlar perşembe günü yapılacak olan PM’de masaya yatırılıp değerlendirilecek. Anketlerle birlikte örgütlerin ve illerde görevlendirilen 70 milletvekilinin saha raporlarının da dikkate alınacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

4 İLE ÖZEL ÇALIŞMA

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin aldığı oyların kazanma umudu oluşturduğu Özel’in memleketi Manisa ile Bursa, Denizli ve Balıkesir için ise özel çalışma başlatıldı. Anket çalışmalarının yanı sıra saha raporlarının da masaya yatırıldığı bu çalışmanın kısa sürede tamamlanması ve adayların bu ay içinde açıklanması bekleniyor.

4 ADAY KESİN

CHP’de İstanbul için Ekrem İmamoğlu, Ankara için Mansur Yavaş, Aydın için Özlem Çerçioğlu ve Manavgat için Şükrü Sözen’in adaylıkları açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!