Bakanlardan uzay yolculuğu mesajları

Güncelleme Tarihi:

Bakanlardan uzay yolculuğu mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 23:59

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için geri sayım sona erdi. Tarihi ana dakikalar kala bakanlardan peş peşe paylaşımlar geldi.

Haberin Devamı

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye saatiyle 00.49’da başlayacak. Heyecanlı bekleyiş öncesi bakanların sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. İşte mesajlar şöyle:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türkiye’nin İlk Astronotu Uzaya Çıkıyor. İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı bu gece 00.49’da Axiom Mission 3 ile uzay yolcusu.  Dualarımız ve desteklerimiz, dünyada söz sahibi olmak için uzayda iz sahibi olmak isteyen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı kardeşimizle…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 00.49 Ve ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın tarihi yolculuğu başlıyor. Milli Uzay Programımız kapsamında ülkemizin ilk uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı gönülden tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Aziz Milletimizle birlikte inşa ettiğimiz #TürkiyeYüzyılı hedeflerimiz dünyaları aşıyor.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Bayrağımız hep yükseklerde, gökyüzünün de ötesinde! Milletimizin hayallerinin önüne örülen "yapılamaz" duvarları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde birer birer yıkılmaya devam ediyor. İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile #TürkiyeYüzyılı'nda bir hayalimiz daha gerçeğe dönüşüyor. Kendisine çalışmalarında yürekten başarılar diliyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Milletçe büyük bir gurur yaşıyoruz. Ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer aldığı roket, başarılı bir şekilde fırlatıldı. Bu tarihi ve önemli anı, #Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nden takip ettik. Roketin fırlatılışını, coşku ve heyecan içerisinde izledik. Astronotumuz Alper Gezeravcı, gücümüzün ve kararlılığımızın sembolü olan bayrağımızı, uzayda gururla taşıyacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Saat 00.49’da fırlatılacak roketle, bayrağımızla birlikte uzay yolculuğuna çıkan ilk astronotumuz Alper Gezeravcı ve ekibindekilere iyi yolculuklar diliyoruz. Türkiye Yüzyılı uzayda da başlıyor. Her birimizin yerinde olmak istediği Alper Gezeravcı’ya iyi yolculuklar diliyoruz.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna sayılı dakikalar kaldı. Uzayda bayrağımızın dalgalanacağı bu tarihî günde, hepimiz gururlu ve heyecanlıyız. Saat 00.49’da ekran başında olacağız. Rabbim, kazasız belasız bir yolculuk nasip etsin.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Bayrağımızdaki ay ve yıldız ait olduğu yerde! Ülkemizin insanlı ilk uzay görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca bilimsel deneyler gerçekleştirecek olan Alper Gezeravcı'ya tarihi yolcuğunda başarılar dileriz. #GururDuyTürkiye

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Millet uzaya gidiyor Bu gurur bizim, bu gurur hepimizin. Şanlı bayrağımızı uzayda dalgalandıracak olan ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı kardeşimiz, seninle hep gurur duyacağız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!