Bakan Yerlikaya 'Gereği yapıldı' diye duyurmuştu.... Orduya ve askere hakaret eden iki kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 09:29

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 'Gereği yapıldığı' notuyla paylaştığı açıklamada, 'Kahraman Ordumuza, askerimize dil uzatan, hakaret eden 57 hesap hakkında inceleme başlatıldı” ifadelerini kullanmıştı. Bakırköy'de, Türk askerine ve orduya yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan 2 şüpheli 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

Sosyal medya sitesinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen kişiler tek tek gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Gereği yapıldı! Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sonrası; Sosyal medya platformu Twitter(X)'da Kahraman Ordumuza, Askerimize dil uzatan, hakaret eden O.K. isimli şahıs Antalya Güvenlik Şube Müdürlüğümüz tarafından yakalandı. Halkımızın arasına nifak tohumları ekmek isteyen, kutsal değerlerimize hakaret edenler Yüce Türk adaleti önünde hesap vermeye devam edecek." notunu düştü.

Bakan Yerlikaya Gereği yapıldı diye duyurmuştu.... Orduya ve askere hakaret eden iki kişi tutuklandı

Haberin Devamı

"57 HESAP HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI"

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Bakan Yerlikaya, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Ordumuz ve Askerlerimiz aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G. isimli şüpheliler yakalandı ve adli makamlara sevk edildi. Emniyet ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarımızca; Kahraman Ordumuza, Askerimize dil uzatan, hakaret eden 57 hesap hakkında inceleme başlatıldı. Halkımızın arasına nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler hukuk önünde hesap vermeye devam edecek." ifadelerini kullandı

Bakan Yerlikaya Gereği yapıldı diye duyurmuştu.... Orduya ve askere hakaret eden iki kişi tutuklandı

BAKIRKÖY'DE ORDUYA VE ASKERE HAKARET EDEREK YAYIN YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI


Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda, dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Türk ordusu ve askeri aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan şüphelilerden B.T. ve S.Y.G. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 2 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!