Teröristlere kim destek verirse versin aralıksız taarruz

Güncelleme Tarihi:

Teröristlere kim destek verirse versin aralıksız taarruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 07:00

Kuvvet komutanlarıyla sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler PKK terörüyle mücadelede “Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden operasyonları yönettikten sonra dün sabah Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Irak sınır hattına gitti. Önceki gün şehit olan 6 askerin memleketlerine uğurlama törenine katılan, Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri ziyaret eden Bakan Güler, ardından komutanlarla Irak sınırı yakınındaki Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti.

30 TERÖRİST ETKİSİZ

Daha sonra Bakan Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, bölgedeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Teröristlere kim destek verirse versin aralıksız taarruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, önceki gece terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları komutanlarla birlikte Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden yönetti.

PİLOTLARA SESLENDİ

 Bu arada Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden yönettiği hava harekâtları sonrasında pilotlara seslendi. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde Bakan Güler, özetle şu mesajları verdi: “Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156’ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir.

Haberin Devamı

HATIRALARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Terörle mücadelede elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların fedakârlıklarını daima şükran ve minnetle yad edeceğiz” dedi.

29 HEDEF İMHA EDİLDİ

- Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından “Şehitlerimiz için” notuyla yaptığı paylaşımda, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekâtlarında 29 hedefin imha edildiğini açıkladı. Açıklamada “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekâtlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Teröristlere kim destek verirse versin aralıksız taarruz

Şırnak’a giderek sınır hattında incelemelerde bulunan Bakan Güler, hastanede tedavi gören yaralı askerleri de ziyaret etti.

MİT’TEN PKK’YA KOBANİ DARBESİ

MİT, terör örgütü PKK’nın Suriye’de en güçlü olduğu Kobani’ye(Ayn El Arab) düzenlediği nokta operasyon ile sözde Ayn El Arab sorumlusu Bahoz Afrin’i etkisiz hale getirdi. MİT, Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerine yönelik tacizlerin sürdüğü Ayn El Arab’da (Kobani), PKK/YPG sözde Ayn El Arab sorumlusu “Bahoz Afrin” kod adlı teröristi takip listesine aldı. Güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden, sansasyonel eylem arayışında olan Bahoz Afrin’in her hareketini izleyen MİT, saha ajanlarından da sürekli bilgi akışı sağladı. Son olarak sınır hattındaki güvenlik güçlerine yönelik yeni bir eylem hazırlığı yapan Bahoz Afrin’e yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Saha ajanlarından gelen bilgiler doğrultusunda sınır hattına yakın bölgede Bahoz Afrin’in içerisinde bulunduğu araç SİHA ile vuruldu. Operasyonda Bahoz Afrin ve yanındakiler etkisiz hale getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!