Bakan Akar, Alman mevkidaşı Lambrecht ile görüÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akar, Alman mevkidaşı Lambrecht ile görüştü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2022 19:53

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Güvenlik Konferansı dolayısıyla geldiği Münih'te Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ile görüştü.

Haberin Devamı

Bakan Akar, Almanya Savunma Bakanlığı görevine atanan Lambrecht ile de bir araya geldi. İkili, bölgesel ve küresel konularla, savunma sanayi ve askeri eğitim, işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Akar tarafından, Türkiye ile Almanya arasındaki tarihi ve kültürel bağlara vurgu yapıldı.

Savunma sanayiindeki kısıtlamalar konusunda bazı somut adımlar atılmasının beklendiği ifade edilen görüşmede FETÖ ile mücadelede işbirliğine vurgu yapıldı.

SOMALİ DIŞİŞLERİ BAKANI ALİ İLE GÖRÜŞME

Bakan Akar,ÂAlmanya’da Somali DışiÅŸleri Bakanı Abusaid Muse Ali ile de görüştü. Görüşmede ikili ve bölgesel konulardaki geliÅŸmelerle, savunma ve güvenlik konuları ele alındı. Görüşmede, iki ülke arasında siyasi ve askeri iÅŸ birliÄŸinin yanı sıra dostluk ve kardeÅŸliÄŸin her alanda geliÅŸmekte olduÄŸu ve Türkiye'nin, Somali halkının güven ve huzur içinde yaÅŸaması için her türlü desteÄŸi vermeyi sürdüreceÄŸi ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!