Bağ-kur nedir? Bağ-kur borç sorgulama,hizmet dökümü alma

Güncelleme Tarihi:

Bağ-kur nedir Bağ-kur borç sorgulama,hizmet dökümü alma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 17:06

Bağkur Sorgulama paneli sayesinde bağkur başlangıç tarihinizi ve toplam hizmet sürenizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bağkur numarınızı bilmiyorsanız sorgulama sayfasına T.C kimlikle giriş yaptıkdan sonra bağkur numarınızıda öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR yani 4B kurumuna ait olan primlerinizin borçlarını BAĞ-KUR borç sorgulama işleminiz ile öğrenebilirsiniz. Primlerinizi düzenli olarak ödemeniz emekliliğiniz için önemli bir yer tutar. Primlerinizi ödemediğiniz takdirde üzerinize borç birikir ve bu borç sürekli faizle artar. Bunun için BAĞKUR borç sorgulama işleminizi devamlı olarak yapmanızı öneririz.


BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işleminizi yapmak istiyorsanız E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden şifrenizi 2 lira karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi bütün E-Devlet işlemleriniz de kullanabilirsiniz. Şifresiz olarak da BAĞ KUR borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağkur borcunuzu aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.


https://www.turkiye.gov.tr/4b-borc-durumu

Bağkur Hizmet Dökümü


Bağkur hizmet dökümü alabilmek için e-devlet şifresi alıp kişisel bilgilerinizle sisteme girip almanız mümkün, bilgi güvenliği açısındane devlet şifresi olmadan bağkur hizmet dökümü sorgulama imkanı bulunmamaktadır.


E-DEVLET ŞİFRESİ İLE HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMASI YAPMAK İÇİN

E-Devlet sistemi ile primlerinizi öğrenmek için Ptt’de bir defaya mahsus şifre almanız gerekmektedir. E-Devlet Üzerinde Şifresiz Sorgulama Yapamazsınız.


SGK HİZMET DÖKÜMÜ İŞLEMLERİ

SGK hizmet dökümü işlemlerinizi e-devlet şifreniz ile e-devlet kapısı sistemini kullanarak şu şekilde yapabilirsiniz.

İlk olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme giriniz.

Daha sonra ise yeni açılacak olan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız bu harflerden "S"harfini seçiniz.

Açılacak olan sayfada seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Haberin Devamı

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

Son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

Eğer sizde E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız size E-Devlet şifresi gerekmektedir. Ancak E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınzı. Sizde şifre sahibi değil ve yeni şifre almak istiyorsaniz size en yakın PTT şubesine başvurup 2 TL işlem ücreti karşılığında şifre sahibi olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!