Babasını öldürüp cesedini yakmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Babasını öldürüp cesedini yakmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 15:19

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 25 yaşındaki bir gencin babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askerlik yaparken Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısından sağ kurtulan katil zanlısının, bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğu ve halen tedavi gördüğü belirtildi. Babasını bıçaklayarak öldürdükten sonra yakmaya da çalıştığı öne sürülen katil zanlısı, evde uyurken bulundu.

Haberin Devamı

Olay, eşi ve diğer çocukları İstanbul’da oturan Ziya A.’nın Yedigelli Köyü’ndeki evinde meydana geldi. Askerden sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve tedavi gördüğü öğrenilen Uğur A. bilinmeyen bir nedenle babasıyla tartıştı. Uğur A., iddiaya göre önce sopayla başına vurarak babasını bayılttı. Ardından mutfaktan aldığı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Uğur A. ölen babasının cesedini de ateşe vererek yakmak istedi, ancak başarılı olamadı.

Sabah kapının açılmaması üzerine balkon kapısından eve giren komşusu Ziya A.'nın kanlar içindeki cesediyle karşılaşırken, oğlu Uğur A.'yı da yatağında uyurken buldu. Haber verilmesiyle gelen jandarma ekipleri, Uğur A.'yı gözaltına aldı. Ziya A.'nın cesedi ise yapılan incelemenin ardından Alaplı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

AKTÜTÜN SALDIRISINDAN BU YANA GATA'DA TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Ailenin yakınları, Uğur A.’nın Hakkari Şemdinli’deki Aktütün Karakolu’nda askerlik yaptığını ve PKK’nın 2008’deki karakol baskınlarından birinde teröristlerle çatıştığını, bu olayın ardından psikolojik tedavi görmeye başladığını söyledi. Yakınları ayrıca Uğur A.'nın babasını öldürmesinin ardından jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, "Peygamberimiz bana emretti, ben de öldürdüm" dediğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!