Avrupa'nın en geniş ücretsiz Wi-Fi interneti Ordu'da

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en geniş ücretsiz Wi-Fi interneti Orduda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 11:27

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında Ordu’da 5 ilçede kurulan Wi-Fi ücretsiz internet uygulamasına ayda yaklaşık 1 milyon kez bağlanıldığını belirterek, "Türkiye’de ve Avrupa’da resmi olarak teyit ettirdik. Avrupa’nın en geniş ücretsiz Wi-Fi interneti Ordu’da. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu bir ilki başardı" dedi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan TEDES Projesi, geçen yıl 18 Kasım’da pilot il seçilen Ordu’da uygulanmaya başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu proje kapsamında Altınordu, Fatsa, Ünye, Ulubey ve Perşembe İlçeleri’nde de ücretsiz Wi-Fi devreye girdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ücretsiz internet ağına yoğun ilgi gösterildiğini, uygulamanın olduğu 5 ilçede kotasız ve sınırsız internet kullanıldığını söyledi.

Ücretsiz internetin TEDES ağında bulunan Wi-Fi alanlarında sağlandığını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Sağladığımız Wİ-Fİ ücretsiz interneti hem Türkiye’de hem de Avrupa’da resmi olarak teyit ettirdik. Ordu’da 5 kilometre uzunluğunda, 500 metre çapında ücretsiz internet alanımız Türkiye’de ve Avrupa’da Wi-Fi kapsama alanı ve ücretsiz internetiyle en geniş internet kullanımına sahip. Hem ülkemizde hem de Avrupa’da bu mahiyette ücretsiz internet sunumu yapılan başka bir bölge yok. Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe ve Ulubey İlçemiz’de aylık 1 milyon Wi-Fi’ye bağlantı var. Yoğunluk Altınordu ilçesi sahilinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ordu aylık 1 milyon ziyaretçisiyle bu anlamda bir ilki başarmış oldu. Ücretsiz internet için Belediyemiz para ödemiyor, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün TEDES projesi kapsamında ücretsiz internet sağlanıyor. TEDES’in bir hizmeti" dedi.

Haberin Devamı

Avrupanın en geniş ücretsiz Wi-Fi interneti Orduda

"TEDES’TEN CEZA YİYEN SÜRÜCÜLER AZALDI"

Kış döneminde yaklaşık 60 bin, yaz döneminde ise 130-150 bin aracın geçiş yaptığı Ordu’da, sürücülerin TEDES uygulamasından sonra kurallara daha fazla uyduğunu, kazalarında yüzde 90 oranında azaldığını da vurgulayan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Ordulu hemşerilerimiz trafik kurallarına uyuyorlar. Kural ihlali yaparak TEDES’ten ceza yiyen transit geçiş yapan sürücüler azaldı. 52 plakalı araçlara da cezalar azaldı, sürücüler trafik kurallarına en üst seviyede uyuyorlar. Hem Emniyet Genel Müdürlüğü, hem biz bu trafik kurallarına uyumdan memnunuz. Cezaların düşmesi, vatandaşa para cezalarının gitmesi bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan trafik kurallarının işleyişi, maddi, yaralamalı ve ölümlü kazaların olmaması. Hem ücretsiz internet alanıyla, trafik kazalarındaki azalış sebebiyle, hem de mobese kameraları marifetiyle TEDES önem taşıyor. TEDES uygulama alanında hemen hemen hiç kaza yok. Ambulans kazası oldu o da TEDES’e tabi değil. Yaralamalı kazalarda da Karayolları verisine göre yüzde 90’lar seviyesinde bir azalma var. Bu çerçevede TEDES hem can güvenliğini, hem maddi ve yaralamalı kazalarda çok ciddi azalmaya vesile oldu. Ordulu hemşerilerimizde de çok ciddi memnuniyet var. Gördüğünüz gibi Karadeniz Sahil Yolu’nda ne bir korna çalış var, ne bir makas atış var. Bayanlarda yüzde yüz memnuniyet, harici şoförlerimizde yüzde 75’e yakın memnuniyet var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!