Wi Fi haberleri sayfasında Wi Fi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2323 Wi Fi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Robot süpürgeden güvenlik kamerasına, bebek telsizinden kamerasına eviniz, işyeriniz hırsızlarca izleniyor, haritalandırılıyor olabilir. Sesleriniz kaydedilip, kopyalanabilir. Telefonunuza, bilgisayarınıza wifi ağları üzerinden casus yazılımlar bağlanabilir. Hürriyet, ‘Kasırga’ yazılımıyla milyonlarca siber saldırıya karşı bankaları, güvenlik şirketlerini, sanayi devlerini uyaran Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin kalbine girdi.
#Robot SüpürgeHizmet sektöründe önemli bir yer edinen ücretsiz internet hizmeti, aynı zamanda işletmelerin başını da çok ağrıtabiliyor. Bir kahve satışı sırasında dahi müşterilere sunulan bu hizmet içerisinde işlenebilecek suçlara dikkat çeken uzmanlar, sunulan internet hizmetinin erişim kaydının tutulmasının (loglama) ve saklanmasının zorunluluk olduğunu, tutmayan ya da saklamayan işletmelerin cezalarla karşılaşacağını belirtiyor.
#Wi-FiÖğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Rodoplu, kullandığımız Wi-Fi sistemlerinin bin katı hızında veri aktarılmasını sağlayan görünür ışık ile haberleşme sistemlerinin yaygınlaşması için önemli bir çalışmaya imza attı. Li-Fi adı verilen bu sistemin yaygınlaşmasındaki en büyük engelin, evler ve ofislerde hayatlarına devam ederken ışığı engelleyebilecek insanlar olduğunu belirten Rodoplu’nun, sistemin kesintisiz çalışması için geliştirdiği “hayat simülasyonu”, dünyaca ünlü bilimsel dergi IEEE Access’de yayınlandı.
#Li-FiSiber güvenlik uzmanları, dünya çapında en az 1 milyar cihazda kullanıldığı tahmin edilen Wi-Fi çiplerindeki önemli bir güvenlik açığını tespit etti. Söz konusu açık, bilgisayar korsanlarının Wi-Fi üzerinden akan bilgi trafiğini gözetlemelerine imkan tanıyor.
#Güvenlik5651 sayılı kanunla birlikte işletmelerin internet ortamındaki yükümlülüklerine dikkat etmesi gerekiyor. İşletme içerisinde çalışanlara ve müşterilere sunulan internet hizmetinin erişim kaydının tutulmasının (loglama) ve saklanmasının son derece önem kazandığını belirten uzmanlar, erişim kayıtlarını tutmayan ya da saklamayan işletmeleri karşılaşacakları cezalar konusunda uyarıyor.
#Wi-FiTürk Telekom, günlük 200 binden fazla yolcuya ev sahipliği yapan, dünyanın sıfırdan yapılan tek çatı altındaki en büyük yolcu terminali olan İstanbul Havalimanı’na dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerin, burada çalışanların ve tüm ziyaretçilerin yararlanması için, İstanbul Havalimanı’na konumladığı 5 bine yakın erişim noktası ile, Türkiye’nin kapalı alandaki en büyük Wi-Fi şebekesini kurdu.
#Türk TelekomAkıllanan tartılar artık daha zeki oldu. Wi-Fi veya bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanan yeni nesil akıllı tartılar, kullanıcıların aldığı kiloya, vücudundaki su oranına ve bazal metabolizmasına göre diyet programı hazırlamaya başladı. Hatta spor tavsiyesini bile bu cihazlardan alabilirsiniz.
#GazetehaberleriAkıllı evlerle birlikte Wi-Fi’ya yani kablosuz internete bağlanan cihaz sayısı arttı. Güvenlik endişelerini beraberinde getiren bu durum için Wi-Fi kalkanları devrede. Akıllı beyaz eşyadan akıllı kombiye kadar tüm cihazlara saldırı olduğunda Wi-Fi kalkanları buna engel oluyor.
#Gazetehaberleriİlk kez CES 2018'de tanıtılan WPA3 kablosuz güvenlik standardı resmi olarak hizmete girdi. Kullanımına başlanan WPA3 teknolojisinin yakında tüm cihazlarda zorunluluk haline geleceği tahmin ediliyor. Peki WiFi'a bağlanan herkesi ilgilendiren bu gelişme ne anlama geliyor?
#Wpa 3Android 15 güncellemesi merak konusu olmaya devam ediyor. Bu güncelleme ilk olarak Pixel serisi cihazlara sunulacak ve ardından diğer marka cihazlara kademeli olarak yayımlanacak. Kod adı "Vanilla Ice Cream" olarak açıklanan Android 15'in pek çok yeni özellikle gelmesi bekleniyor. Peki, Android 15 güncellemesi ne zaman gelecek? Android 15 özellikleri neler olacak? İşte,o detaylar
#AndroidTürkiye’de son yıllarda banka dolandırıcılıklarının artması, özellikle dijitalleşmenin hız kazandığı bir dönemde büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Hacker’ların tüketicilerin banka hesaplarına erişerek hesapları boşaltması, limitleri yükseltmesi ve habersiz kredi çekmesi, bireyleri finansal olarak zor durumda bırakıyor. Peki siber korsanlar bunu nasıl başarıyor? Kullanıcılar nerede hata yapıyor? Hangi önlemleri almak gerekiyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile mercek altına aldık.
#Siber GüvenlikUçaklardaki magandalar sürekli olay çıkarıyor. Bazılarını duyuyoruz, bazılarından hiç haberimiz olmuyor. Kabin ekipleri yaptıkları işin büyük yorgunluğu yanında ciddi bir riski de her an göğüslemek zorunda kalıyorlar. Magandalarla mücadele ediyorlar. Tek çare bütün havayollarımızın ortak bir kara liste oluşturmaları ve hukuki cezaların yeniden gözden geçirilip, uçaktaki magandaların çevresinde ateşten halka oluşturulması. Kuralların yeniden yazılması gerekiyor.
#Uçak"Bu hikayeye erişilemiyor" hatası, genellikle sosyal medya platformlarında (özellikle Instagram gibi uygulamalarda) karşılaşılan bir uyarıdır. Bu hata, kullanıcıların bir hikayeyi izlemeye çalışırken erişemediklerini belirtir. Bu durumun ortaya çıkmasına çeşitli nedenler yol açabilir. Bu hikayeye erişilemiyor sorunu nasıl çözülür? İşte, o detaylar
#Bu Hikayeye ErişilemiyorGeçen hafta teknoloji dünyasının en ilginç ve ‘kanlı’ haberi Hizbullah üyelerinin pager (çağrı) cihazlarının ellerinde patlamasıydı. Takip ve dinlemeye karşı bu eski teknolojiyi kullanan Hizbullah mensuplarının 2G’lik bir teknolojiye nasıl yenildiği henüz bilinmiyor ama eldeki veriler siber bir saldırı olmadığını gösteriyor.
#Çağrı CihazıOkul dendiğinde, sizin, babanızın hatta dedenizin zihninde oluşan görüntü hep aynıydı: sıralar, sınıflar ve dersleri tek yönlü anlatan bir öğretmen. Belki pandemi olmasa, çocuklarımızın kafasında da bu tablo uzun süre değişmeyecekti. Dedenizin akıllı telefonu veya interneti yoktu, ama sınıf düzeni ve sıralar hep aynıydı. Oysa çocuğunuz, teknolojinin içine doğdu.
#Konuk YazarBoeing Starliner mekiğinin test sürüşü sırasında uzayda mahsur kalan iki NASA astronotu, Sunita Williams ve Barry Wilmore şubat ayında geri dönüyor. Dünya Sağlık Örgütü cep telefonlarının beyin kanseri yapmadığını onayladı. Yapay zekânın performansının insan çalışanları geçemediği ortaya çıktı. Haftanın gündemi epeyce yoğun.
#Umut Fırat EroğluFETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz’ü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde ziyaret eden ve kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız poliste sustu, savcılık ifadesinde de gizlendiği adresleri söylemedi. Polis, Yıldız’ın saklandığı evi arıyor. Cihat Yıldız’ın arandığı davanın dosyasında Adil Öksüz’ü 4 Ağustos gecesi Üsküdar’dan alan aracın görüntüleri de var. Dosyadaki bilgilere göre Zafer Çay’ın kullandığı bu aracın ön koltuğunda Cihat Yıldız, arka koltuğunda ise Adil Öksüz vardı.
#FETÖVPN, "Virtual Private Network" (Sanal Özel Ağ) ifadesinin kısaltmasıdır. İnternet üzerinden bir cihazın başka bir ağa güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlayan bir teknoloji sistemidir. VPN, internet trafiğinizi şifreleyerek ve farklı bir sunucu üzerinden yönlendirerek gizliliğinizi korur ve internet üzerindeki etkinliklerinizi anonim hale getirir.
#VpnDünyanın önde gelen teknoloji markalarından Huawei, yeni MateBook X Pro 2024 modelini Türkiye'de satışa sundu. Üstün performans ve zarif tasarımıyla dikkat çeken bu yeni model, özellikle profesyoneller ve yüksek performans gereksinimi olan kullanıcılar için tasarlandı.
#Sponsorlu İçerikAnlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp aktif olarak kullanılıyor. '22 Temmuz WhatsApp çöktü mü' sorusu da uygulamaya erişim problemi yaşayan kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Metin, resim, belge paylaşım imkanı sağlayan uygulamada bazen kullanıcı bazen de server kaynaklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Peki 22 Temmuz WhatsApp çöktü mü, neden mesajım iletilmiyor? İşte detaylar...
#WhatsappEvinizdeki yavaş internet sizi bıktırdı mı? Web siteleri istediğiniz hızda açılmıyor, dosyalarınız salyangoz hızıyla mı indiriliyor? İnternet sağlayıcınızı suçlamadan önce çevrenize dikkatlice bakmak size fayda sağlayabilir.
#İnternet HızıHuawei'nin en yeni ve en güçlü bilgisayarı MateBook X Pro 2024, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Huawei’in bu son harikası şimdiye kadar ki en hafif dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. İnce ve hafif tasarımıyla dikkat çeken model, kullanıcılara yüksek performans ve yenilikçi özellikler sunmayı hedefliyor.
#Sponsorlu İçerikKafe, restoran, otogar, havalimanı ve AVM gibi yerlerdeki USB girişli telefon şarj istasyonları, kullanıcıların kolaylıkla cihazlarını şarj etmelerini sağlıyor. Ancak bu cihazlar beraberinde güvenlik endişelerini de getiriyor. Son zamanlarda siber korsanların halka açık şarj istasyonlarına yönelik saldırıları artış gösteriyor. Peki kullanıcıları hangi riskler bekliyor? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Siber GüvenlikRobot süpürgeden güvenlik kamerasına, bebek telsizinden kamerasına eviniz, işyeriniz hırsızlarca izleniyor, haritalandırılıyor olabilir. Sesleriniz kaydedilip, kopyalanabilir. Telefonunuza, bilgisayarınıza wifi ağları üzerinden casus yazılımlar bağlanabilir. Hürriyet, ‘Kasırga’ yazılımıyla milyonlarca siber saldırıya karşı bankaları, güvenlik şirketlerini, sanayi devlerini uyaran Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin kalbine girdi.
#Robot Süpürgeİstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda proje tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, “Hazırlıklarımız tamam, sandıkta kontrolümüz en üst seviyede var. Ama seçim günü, bir fazla kişi daha görev alırsa, gücümüze güç katacak. Biliyorsunuz; 2019’da, aklımıza gelmeyen türlü türlü işler başımıza geldi. Bu anlamda, önden ve öncü bir biçimde, kararlı bir şekilde görev almanızı, bizi yalnız bırakmamanızı çok ama çok istiyoruz. Onun için durmayın, beklemeyin görev alın. Parti örgütlerimizle irtibata geçin, İstanbul Gönüllüleri ile irtibata geçin" dedi.
#İSTANBULİYİ Parti, kazandıkları belediyelerde hayata geçirecekleri seçim vaatlerini belirledi. Vaatler arasında İstanbul Büyükşehir Yasası hazırlanmasından, yürüyen kentler oluşturulmasına, yoğun trafiğe kademeli mesai saati ayarı yapılmasından, yabancıların getto mahallelerine izin verilmemesine kadar pek çok düzenleme yer alıyor.
#İyi PartiSiber suçlar tüm dünyada kişiler, kuruluşlar ve devletler için risk oluşturmaya devam ediyor. Teknoloji günden güne geliştikçe de dolandırıcıların yöntemleri değişiyor. Bazı siber güvenlik firmalarının raporlarına göre 2023'te gerçekleşen saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artış gösterdi. Uzmanlar ise oranın 2024’te daha da artacağı konusunda uyarıyor. Daily Mail de bu doğrultuda 2024’te dikkat edilmesi gereken beş dolandırıcılık yöntemine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, bu yöntemleri ve alınacak önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Teknoloji