Askerlik terhis işlemleri ne zaman yapılacak? Celp dönemi tarihi açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Askerlik terhis işlemleri ne zaman yapılacak Celp dönemi tarihi açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 17:41

Cumhurbaşkanı Kararı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde celp ve terhislerin ertelenmesinin ardından, askerler ve ailelerinin terhis tarihine yönelik araştırmaları hız kazandı. Mayıs ayının gelmesiyle araştırmalarına hız veren vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internetteki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte, 'Kasım celbi ne zaman terhis olacak?' sorusunun yanıtı...

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüs salgınıyla mücadelede girilen kritik süreçte alınan tüm tedbirlere rağmen celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının Mehmetçik, toplum ve TSK için risk oluşturduğunu, bu nedenle nisan ayındaki celp işleminin ertelenmesi ile Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasına yönelik çalışma içinde olduklarını açıklamıştı.

Uygulamaya yönelik Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçerken özellikle silahlı kuvvetler ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından karara yönelik destek geldi.

Askerler ne zaman terhis olacak?

Koronavirüs sebebi ile askerlik işlemlerinde yapılan kısıtlamalar kaldırılıyor. Askerlik görevi bir ay uzatılan ve silah altında bulunan 66 bin yükümlü, 31 Mayıs tarihinde terhis olacak. 53 bin kişi ise 5 Haziran'da celp işlemlerine başlayacak.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik işlemleri ne zaman başlıyor?

Bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

2020 yılı bedelli askerlik ücreti sene başında 35 bin 54 lira, dövizle askerlik ücreti ise 5 bin 261 euro olarak belirlendi.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında bu yıl müracaat edecek yükümlülerin, 31 Aralık saat 18.00'e kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Fiili askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!