Askerlik kısaldı, askerler terhis oldu

Güncelleme Tarihi:

Askerlik kısaldı, askerler terhis oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 09:12

Askerlik süresinin kısalmasının ardından vatani görevini tamamlayan Türkiye'nin dört bir yanındaki askerler terhis olmaya başladı. Anneler babalar bugün kapınız çalabilir. Sakın heyecanlanmayın. Karşınızdaki erken terhis olan oğlunuz olabilir.

Haberin Devamı

İSTANBUL

İstanbul'daki kışlalarda, askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan askerler terhis edildi.

Hasdal Kışlası'nda erken terhis hakkı kazanan askerler, arkadaşları ve komutanlarıyla vedalaştı. Vatani görevini tamamlayan askerler, daha sonra terhis belgeleriyle kışladan ayrıldı.



Terhis olan askerlerden Naci Aytop, vatani görevini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Erken terhis beni 30 gün etkiledi. Yine de sevindim. Ailelerimiz sevinçli. Evde benim için yemekler hazırlıyorlar. Otobüse binip aileme kavuşacağım" dedi.

Vatani görevini muhabereci olarak yapan Mehmet Rişvanlı ise rahat bir askerlik geçirdiğini kaydederek, "(Başbakan Yardımcısı) Bülent Arınç'ın açıklamasından erken terhisi öğrendik. Sevinç yaşadık. Beni 47 gün etkiledi. Mesleğim zaten muhabere. Sivilde de baz istasyonu gibi benzer bir iş yapacağım" ifadelerini kullandı.

Alper Uçar ise erken terhisten 90 gün faydalandığını belirterek, "Askerde havancıydım. Aktiviteler, denetlemelerle geçti. Bana birçok şey kattı. Çok şey öğrendik. 150 gün sayıyordum. İzin için Antalya'ya gitmiştim. Havaalanına indiğimde 63'e düştü" diye konuştu.

Selman Erdoğmuş da 90 gün erken terhisten yararlandığını ifade ederek, "Vatani borcumuzu ödediğim için sevinçliyiz. Askerlik insana çok şey katıyor. Herşeyin kıymetini biliyorsunuz. İzindeyken askerliğin kısaldığını öğrendim. 150 gün sayarken şafağım 60'a düştü" dedi.

EDİRNE

Haberin Devamı

Askerlik süresinin kısalmasının ardından Edirne'de vatani görevini tamamlayan 498 asker terhis oldu.

ERKEN TERHİS OLAN ASKERLERDE SEVİNÇ / Foto Galeri

54. Mekanize Tugay Komutanlığı ve Edirne Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler ve cezaevlerinde görevli askerler, askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararname kapsamında terhis edildi. Edirne'deki kışlalarda arkadaşlarıyla vedalaşan askerler, askerlikte kültür haline gelen "valiz atma" ritüelini gerçekleşmesi için nizamiyenin dışına çıktı, vatani görevleri devam eden askerlerde terhis olan arkadaşlarının valizlerini onlara fırlatarak uğurladı. Kışlalarından ayrılan terhis olmuş askerler, memleketlerine gitmek üzere Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminaline geldi.

Haberin Devamı

Planladıkları tarihten daha erken sevdiklerine kavuşacakları için mutlu olduklarını belirten terhis olmuş askerler, hasret dolu olduklarını, bir an evvel memleketlerine kavuşmak istediklerini söylediler

KIRKLARELİ

Kırklareli'de de 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Kırklareli Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerde de terhis olan askerlerde kışlalarında vedalaşarak, memleketlerine hareket etti.

ANKARA

General Eşref Akıncı Kışlasından 150'den fazla asker terhis oldu. Mamak 28. Mekanize Piyade Barış Gücü Tugayında askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan ve erken terhis hakkı kazanan 150'den fazla asker terhis edildi.

Terhis olan Rıdvan Yıldız, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, aylardır beraber olduğu arkadaşları ve komutanlarından ayrılacağını söyledi. Askerlik görevini yerine getirdiği için gururlu olduğunu vurgulayan Yıldız, "15 ay yapmak için geldim ama yeni çıkan kanunla 12 ay oldu. Bu da biz askerleri sevindirdi. Bize yılbaşı piyangosu oldu, darısı bütün arkadaşlarımın başına" ifadesini kullandı.

Erzurum'dan geldiğini bildiren Rıdvan Yıldız'ın babası, "Bu gece sabah olmadı. Evladımı sağ selamet aldıktan sonra gururluyum. Pazartesi bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Geçen sene bugünler oğlumu yolcu ettim, bugün de alıyorum" dedi.

GAZİANTEP

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde, askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanarak erken terhis hakkı kazanan 60 asker, birliklerinden ayrılarak ailelerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşadı. Terhis olan askerlere birlik kapısının önünde arkadaşları son kez şınav çektirdi.

Haberin Devamı

Erbaş ve erler için olan askerlik süresinin 3 ay kısaltılması ve yeni yılla birlikte yasanın yürürlüğe girmesi birliklerde büyük sevince yol açtı. Yasayla birlikte erken terhis hakkı kazanan İslahiye 106’ncı Topçu Alayı Şehit Alpay Başaran Kışlası’ndaki 60 asker, tezkerelerini aldı. Görevleri devam eden askerler, terhis olan arkadaşlarını kapıya kadar uğurladı. Tezkere alan askerler, son kez şınav çekti ve çantaları asker arkadaşları tarafından nizamiye dışına fırlatıldı. 1ö2/4 tertip olan Adıyamanlı Şemsettin Kara, erken terhisin kendileri için sürpriz olduğunu ve ailesine kavuşacak olmanın mutluluğunu yasadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!