AÖL sınavları ne zaman yapılacak? AÖL sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınavları ne zaman yapılacak AÖL sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 15:09

AÖL sınavları için geri sayım başladı. AÖL sınavları her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılıyor. Öğrenciler 3. dönem sınavına girmeye hazırlanıyorlar. Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 45 puan alınması gerekiyor. Peki, AÖL sınavları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

 

 AÖL sınav tarihleri 2022 yılında da yoğun ilgi görüyor. AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayan adaylar dönem sınavlarına giriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim ile AÖL sınav tarihleri netlik kazandı. MEB yayımladığı takvimde temmuz ayına işaret etti.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB 2022 sınav takviminde yer alan bilgilere göre Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı temmuz ayında gerçekleşecek. e-Sınav olarak yapılacak olan sınavın kesin tarihi ilerleyen haftalarda açıklanacak. Henüz sınavların temmuz ayının kaçında olacağı hakkında bilgi verilmedi. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirisiniz.

Haberin Devamı

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir.

AÖL sınavları ne zaman yapılacak AÖL sınav tarihleri

Öğrenciler isterlerse sınav sonuçlarına ve sorulara itiraz edebilir. Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 3 (üç) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 5 (beş) takvim günü içinde Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!