AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman yapılacak? MEB tarih belirledi mi?

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman yapılacak MEB tarih belirledi mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 10:12

On binlerce Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencisi eylül ayının gelmesiyle birlikte, AÖL kayıt yenileme işlemleri hakkında araştırmalarını yoğunlaştırdı. Günlerdir kayıt yenileme işlemine dair MEB'ten bir açıklama bekleyen çok sayıda AÖL öğrencisi, konu hakkında merak ettikleri detayları internette sorguluyor. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan AÖL'de eğitim hayatını sürdüren öğrenciler, AÖL kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyor. Konuya dair MEB'ten gelecek açıklamaya odaklanan öğrenciler, bir yandan da araştırmalarını sürdürüyor. İşte, AÖL kayıt yenileme işlemleri hakkında detaylar...

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIR?

AÖL'ün kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Geçtiğimiz yıllarda eylül ayının ikinci haftalarında erişime açılan AÖL kayıt yenileme işleminin bu yıl da aynı tarihlerde açılacağı öngörülüyor. Konu hakkında MEB’den yapılan resmi bir açıklama ya da başka bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Haberin Devamı

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!