Almanya'daki PKK provokasyonu... Almanya'nın Ankara büyükelçisiyle görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 10:29

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na yönelik taşlı saldırı girişimiyle ilgili, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile görüşüldü. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün gece yarısı terör örgütü PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirilen saldırı girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından Hannover'da yerel makamlarla görüşmeler yapıldı.

Bu sabah da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz ile Ankara'da görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca söz konusu olayla ilgili Berlin'de de girişimde bulunulacağı ifade edildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütü destekçilerinin Hannover Başkonsolosluğuna saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. 26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğunun giriş kapısına bir saldırı düzenlendiği, olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtilen açıklamada, “Saldırının ardından Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır. Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

NELER YAŞANDI?

Terör örgütü PKK provokasyonu, Almanya'ya sıçradı. Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover kentinde terör örgütü yandaşları, belediyenin Nevruz kutlamaları için verdiği yürüyüş izninin ardından An der Christuskirche Caddesi'ndeki Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna taş ve sopayla saldırdı. Başkonsolosluk binasının giriş kapısında maddi hasar meydana geldi.

BELÇİKA'DA PKK PROVOKASYONU

Belçika'nın Leuven şehrinde Nevruz kutlamaları sırasında başlayan olaylar ülkenin farklı şehirlerine sıçramış, geçtiğimiz pazar günü Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Flaman bölgesine bağlı Heusden Zolder şehrinde akşam saatlerinde nevruz kutlamalarından dönen kalabalık etrafa saldırmıştı. Yüzleri kapalı olan ve PKK yanlısı sloganlar atan grup, Türklere ait iş yerleri ve araçlara hedef almıştı. PKK yandaşları pazartesi günü öğle saatlerinde ise başkent Brüksel'de Avrupa Parlamentosu binalarının bulunduğu Lüksemburg Meydanı'nda toplanmış, bölgeden geçen Türk vatandaşlarına saldırmıştı. Olaylar son olarak Belçika'nın diğer bir büyük şehri olan Liege kentine sıçramış, pazartesi akşamı Türklerin yoğunlukta yaşadığı Cheratte semtinde ortaya çıkan PKK yandaşları önce bir camiye saldırmış, ardından Ülkü Ocakları binasını ateşe vermişti. Çevrede yaşayan Türk ailelere ait araçların camlarını kıran saldırganlar, bazı araçları ise kundaklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!