Ankara'da sıcak saatler... Çok önemli son dakika gelişmeleri var

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sıcak saatler... Çok önemli son dakika gelişmeleri var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2018 15:30

24 Haziran'daki seçim öncesinde Ankara'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti heyetlerinin yarın bir araya geleceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca pazartesi günü Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşeceğini de söyledi. 

Haberin Devamı

Ankarada sıcak saatler... Çok önemli son dakika gelişmeleri var
Maltepe Cezaevi’nde tutuklu olan CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu “Enis Bey önümüzdeki süreç içerisinde inşallah parlamentoya milletvekili olarak seçilecek” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı hakkında ise “Salı gününü bekleyin” açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu, yarın İYİ Parti ve CHP heyetlerinin görüşme yapacağını, Pazartesi günü ise Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile bir araya geleceklerini söyledi.

Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. Cezaevi önünde konuşan Kılıçdaroğlu, “Enis Bey’in morali iyi. Türkiye’nin gündemini yakından izliyor. Elbetteki bir an önce seçmenle buluşmak istiyor. Biz de arzu ediyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah parlamentoya milletvekili olarak seçilecek. Zaten uzun süredir haksız yere hapiste yattığını bütün dünya biliyor. Bu adaletsizliğin sona ermesi lazım. Seçim sürecinden bağımsız olarak Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce karar vererek, bu olumsuzluğu, adaletsizliği gidermesi lazım. En büyük arzumuz bu. Adaletin bir şekilde gerçekleşmesi lazım. Yoksa tekrar seçmenle buluşması, tekrar milletvekili olması, parlamentoya gelmesi onu rahat ettirmiyor. Onun en büyük arzusu adaletin tecelli etmesidir. Yani adalet istiyor” dedi.

Haberin Devamı

“Haziran’da seçim iyidir”

Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi için parti içerisinde anket yapıldığı iddialarıyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Onların hiç birisine inanmayın. Parti Meclisi Salı günü toplanacak. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri ne olmalı, nasıl olmalı ve kim olmalı... Bunlar üzerinde arkadaşlarımızın düşüncelerini alacağız. Biz tek adam rejimine karşı çıkan bir partiyiz. Her şeyi bir kişinin belirlemesine karşı çıkan bir partiyiz. Bizim bir parti meclisimiz var. Burada milletvekili olan da olmayan da var. Parti meclisi bizim karar organımızdır. Dolayısıyla istişare yapmadan ‘birisinin çıkıp ben olacağım, diğerinin çıkıp ben olacağım’ anlayışında olan bir parti değiliz. İktidar partisinin anlayışı böyle. Onu gayet iyi biliyoruz. Tek adam rejimini savunuyorlar, tek adam olsun diyorlar, tek adam her şeyi belirlesin, bütün görevleri yerine getirsin diyorlar. Biz de demokrasiyi savunuyoruz. Ülkenin demokratik şekilde yönetilmesini istiyoruz. Ülkemizde huzur, barış, adalet istiyoruz. Dolayısıyla bütün bu koşulları yerine getirecek bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğiz. Bu adayımız da çıkacak, düşüncelerini kamuoyuna aktaracak. Çok dar bir süre de yok. Süre makul bir süredir. Kamuoyu bunu baskın seçim olarak algılıyor, ama zaten uzun süredir erken seçimi bekliyorduk. Çünkü Türkiye’yi yönetemiyorlar. Bir parti düşünün, parlamentoda çoğunluğu var, istediği kanunu çıkarıyor, KHK çıkarma yetkileri var, ama buna rağmen diyorlar ki ‘biz Türkiye’yi yönetemiyoruz. Biz bir an önce erken seçime gitmek istiyoruz.’ Milletin yakasından bunların düşmesi lazım. Millet bıktı bunlardan, yeter artık. 15 yıldır ne hale getirdiler memleketi. İşsizliği çözdüler mi hayır, eğitim sorununu çözdüler mi hayır. Dış politikada herkesi bize düşman ettiler. Dolayısıyla bir an önce erken seçim kararı almaları, Haziran’da seçime gitmeleri son derece güzeldir, son derece iyidir. Bu ülkede demokrasiden yana olan, adaletten yana olan, haktan, hukuktan yana olan bir düzen istiyoruz. Dolaysıyla huzur istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“Salı gününü bekleyin”

Kılıçdaroğlu, çatı aday çıkarılması iddialarıyla ilgili soruya ise “Salı gününü bekleyin” dedi. Kılıçdaroğlu, yarın CHP ve İYİ Parti heyetlerinin görüşeceğini belirterek “Pazartesi günü de Temel Bey ile bir görüşmemiz olacak” dedi. Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından cezaevinden ayrıldı.

Ankarada sıcak saatler... Çok önemli son dakika gelişmeleri var

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!