Ankara Valisi'nden CHP'li vekilin sorusuna sert cevap

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisinden CHPli vekilin sorusuna sert cevap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 01:50

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in "Gezi olayları sırasında Ankara Valisi Alaeddin Yüksel neredeydi" soru önergesine, İçişleri Bakanlığı yanıt vererek, Vali'nin Gezi olayları sırasında Ankara'da olduğunu, 24 Haziran'da ise izne çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ancak bu yanıtın ardından bir açıklama da, bizzat Ankara Valisi Alaeddin Yüksel'den geldi. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP'li Özgür Özel'in soru önergesi sert şekilde eleştirilerek; önergenin, Vali Yüksel'i "tezyif ve tahkir" etmekte olduğu, hakaret yönelik içerik taşıdığı öne sürüldü. CHP'li Özel ise Hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Vali haddini aştı" dedi.

"NASIL YÖNETECEĞİMİZE İLİŞKİN VEKİLİN ÖNERİLERİNE İHTİYACIMIZ YOK..."

Valilik açıklamasında, Alaeddin Yüksel'in Gezi Parkı eylemlerinin Ankara'da en yoğun olarak yaşandığı 31 Mayıs ile 18 Haziran tarihleri arasında görevinin başında olduğu vurgulandı. Valiliğin bu süre içinde üç kez basın açıklaması yayınladığına da dikkat çekilen açıklamada, soru önergesini veren Özgür Özel hakkında sert ifadeler yer aldı.

Açıklamada, şöyle denildi;
"Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’in; İl sınırları içerisinde huzur ve güvenliği, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması ile suç işlenmesinin önlenmesine ilişkin önleyici kolluk yetkisinin kullanılmasına taallûk eden ödev ve görevlerin sağlanmasına mütedair karar ve tedbirlerin alınması ile bu hususta alınan karar ve tedbirlere ilişkin kamuoyu bilgilendirmelerini nasıl ve ne şekilde yapacağı hususunda Sayın Milletvekilinin veya herhangi bir başkasının görüş ve önerilerine ihtiyacı bulunmamaktadır."

CHP'li Özgür Özel'in soru önergesinde kullandığı üslubun da eleştirildiği açıklama, şöyle son buldu;
" Milletvekili Özgür Özel’in soru önergesi, esasen; içerik, üslûp ve yaklaşımı itibariyle herhangi bir konuda milletvekili sıfatı içerisinde bilgilenme ihtiyacından ziyade, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’i tezyif, tahkir ve giderek hakarete matuf olduğu açıktır."

CHP'Lİ ÖZEL: "MECLİS BAŞKANI DA UYGUN GÖRDÜ"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, TBMM'de vekillerin soru önergesi verme prosedürünü hatırlatarak, "bizim verdiğimiz önergeler, TBMM Başkanlığı tarafından da inceleniyor. Uygun görülmeyenler, geri gönderiliyor. Benim verdiğim soru önergesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından da uygun görülmüş ki, işleme konmuş. İçişleri Bakanlığı da saygıyla bunu yanıtlamış. Sayın Vali, yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerle haddini aşmıştır" dedi.

Milletvekillerinin, soru önergelerini sadece kendileri için değil, "tüm Türk halkının bilgi edinme hakkı" çerçevesinde verdiklerini de vurgulayan Özel, "İç tüzük uyarınca, benim önergem kabul edildiği andan itibaren, Türk halkının önergesi olmuş, Türk halkının bilgi edinme hakkı çerçevesine girmiştir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!