Allah akıl fikir versin

Güncelleme Tarihi:

Allah akıl fikir versin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 20:34

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, il merkezlerinin Hakkâri’den Yüksekova’ya, Şırnak’tan Cizre’ye taşınması hazırlığını “doldur-boşalt-taşı projesi” diye niteledi.

Haberin Devamı

HDP’nin ayda bir kez sadece kadınların katılımıyla gerçekleştirdiği grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, şunları söyledi: 

DİRENİŞİ DE GÖTÜRÜRLER

“Allah akıl fikir versin size. O aklı fikri kullanabilecek kapasiteniz varsa Allah akıl fikir versin. Allah akıl verir ama o aklı kullanacak bir de kapasite lazım, o aklı kullanacak bir ahlak lazım, bir de vicdan lazım. Ama bu iktidarda o aklı kullanacak ahlak ve vicdan yoktur. Doldur-boşalt-taşı yöntemiyle sorunu çözecekler! Peki soruyorum, taşıdınız yine bir kent taşıma işlemi daha yaptınız; HDP’ye oy veren 6 milyon insan, onları nereye taşıyacaksınız? 20 milyon Kürt’ü nereye taşıyacaksınız? Milyonlarca insan girdiği her yere direnişi götürür, bunu unutmayın. Girdiği her yere hafızayı götürür, bu halk unutmaz, bu mücadele bitmez. Ne demişti Musa Anter bundan yıllar önce; ‘Direnmek kalırdı bize, çünkü yaşamanın bir başka adı da direnmektir.’ Bu kadar zulmün, bu kadar gayriahlaki siyasi yaklaşımın, kanın, savaşın, ölümün olduğu bir yerde bize düşen direnmektir.”                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!