ALES sınav giriş yerleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav giriş yerleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 20:00

ALES sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı binlerce Üniversite mezunu kişi tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. ALES sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından açıklandı. 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018 ALES- İlkbahar Dönemi) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Peki, ALES sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

Haberin Devamı

Yüksek Lisans yapmak isteyen adayları ilgilendiren  ve 6 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ALES ilkbahar dönemi sınavının giriş yerleri adayların erişimine açıldı. Peki, ALES sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

6 Mayıs 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES İlkbahar Dönemi) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile saat 14:00’den itibaren edineceklerdir.

SINAV GİRİŞ BELGENİZİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SINAVININ KAPSAMI NASIL OLACAK?

ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacaktır. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanmıştır.

ALES Sayısal Testi; temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecektir. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!