ALES ne zaman yapılacak? Ertelenen ALES sınav tarihi için gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

ALES ne zaman yapılacak Ertelenen ALES sınav tarihi için gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 01:01

ALES sınav tarihi, söz konusu sınava katılım sağlayacak olan adaylar tarafından bekleniyor. Pandemi nedeniyle ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ileri bir tarihe alındı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklamasında, "Sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.’ demişti. ALES'le beraber aynı zamanda ertelenen AÖL sınavlarında tarih açıklamasının gelmesiyle beraber, gözler ÖSYM'ye çevrildi. İşte, sınavla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Ertelenen ALES'in ne zaman yapılacağı son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. 1 Ekim ve 12 Ekim tarihleri aralığında başvuruları yapılan ALES/2 koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz haftalarda ertelendi. Normal zamanda 6 Aralık’ta yapılması planlanan söz konusu sınavın yeni tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES'in yeni tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Sınavın tarihinin koronavirüs vaka sayısında yaşanan düşüşe göre belli olması bekleniyor. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır." ifadesini kullanmıştı.
Sınavla ilgili açıklamanın ilerleyen haftalarda yapılması ön görülüyor.

Haberin Devamı

ALES ÇIKMIŞ SORULAR

ALES sınavının yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklar hız kazandı. Dört yıllık üniversite eğitimini tamamlayanların Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek ve yüksek lisans ile doktora öğrenimi yapmak için ALES’e başvuruda bulunan adaylar, geride bıraktığımız yılların sorularına odaklandı. ÖSYM, 2006-2018 yılı aralığındaki çıkmış soruları resmi sayfası üzerinden paylaştı. Aşağıdaki link üzerinden ALES çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz..

ALES ÇIKMIŞ SORULARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!