Akşener’den yerel seçim çıkışı: İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den yerel seçim çıkışı: İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 07:00

İYİ Parti Lideri Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde de aday çıkaracaklarını söyledi. Akşener seçimlerin kaybı halinde tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirterek “Bedelini ödeyeceğim. Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olarak katıldığı Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında soruları özetle şöyle yanıtladı:

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A: MİLLETİ DİNLEMEDİLER

(Yerel seçimlerde işbirliği) Arkadaşlarımız bana dediler ki ‘Siz İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarını, cumhurbaşkanı adayı gösterdiniz. İki arkadaş da kabul etmedi’. Kararlılık başka bir şey. Arkadaşlarımız diyor ki ‘Milletin sesini değerlendirmedi bu arkadaşlar. Sen onları kötülemek zorunda değilsin, onları övede bilirsin sorun yok ama biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil’. Ben de katılıyorum buna. Şimdi bunu Genel İdare Kurulumuza getireceğim. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar insanları kutuplaştırıyor. Biz bu partiyi bir üçüncü yol olsun diye kurduk. Yani iki yumruk arasına sıkıştırılmış Türkiye’yi, bu tahterevalli sisteminin dışına çıkarmaya bir yol olabilmek için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız.

Haberin Devamı

MEĞER İSTANBUL’U ALAN TÜRKİYE’Yİ ALAMIYORMUŞ

(İstanbul’un ve Ankara’nın CHP tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?) Hepsini göze alıyoruz. Öyle adaylar çıkaracağız ki belki bizimki seçilecek. Mesela İzmir’de ‘CHP ceketini assa seçilir’ diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibarıyla çalışıyor. Ve bize ‘Ben adayım’ dedi. Bugün de ben buradan ilan ediyorum. Mesela Antalya’da bir arkadaşımız, ‘Ben aday olmak istiyorum’ dedi. ‘Çalış’ dedim. Şu anda çalışıyor. Eskişehir’de genç bir arkadaşımız var, bakacağız. 81 ilde aday çıkaracağız. Bu karar GİK’den geçtiği andan itibaren nihai karardır. Biz bu kutuplaşma işinin önüne geçeceğiz. 2019 bizim teklifimizdi. 30 yıllık politikacıyım, pazarlık yapmaya kalksam neler olurdu? Ama öğrendim ki İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Yerel seçimlerdeki başarı bize cumhurbaşkanlığını getirmedi. Buradan benim de çıkarttığım ders bu.

‘ERDOĞAN’A YANLADI’ DİYENLER...

(Seçimlere tek başına girilmesinin sonucundaki başarısızlıkta ne yapacaksınız?) Bütün sorumluluk bana aittir. Bedelini ödeyeceğim. Bana “Tayyip Erdoğan’a yanladı” diyenler dahil herkes canı istediğini söyleyebilir, umurumda değil. Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık.”

Haberin Devamı

CUMHUR İTTİFAKI ET-TIRNAK GİBİ

Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin komşuluk çağrısı için “Sayın Bahçeli’nin komşuluk çağrısı üzerine ‘Hayır’ diyerek ama nazik, kibar bir cevap verdik. Ama başta Semih Yalçın olmak üzere herkes sövdü, küfür etti. Ben herkesi ayrı ayrı girelim diye davet ettim. Önce Sayın Bahçeli kale alınmayacağını söyledi. Sayın Erdoğan da biz beraber gireceğiz demiş. Onlar, et tırnak olmuşlar” dedi.

ÖZDAĞ’IN AYRILIŞINI ANLAMADIM

“Ümit Özdağ ile yeniden bir araya gelme ihtimali” sorulunca Akşener şu yanıtı verdi: “Ben Ümit Bey’in ayrılış esnasını doğru düzgün anlamadım zaten. Sayın Özdağ, sığınmacı konusunda çok önemli duruşu olan bir insandır. Bizim partimizdeyken de böyleydi. Ben hep bu yanına saygı duydum.”

Haberin Devamı

Akşener İYİ Partili Adnan Beker’in ‘Altılı Masa’dan Allah memleketi korumuş’ sözleri için de “Arkadaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı ve öfke var. Mesela İdris Şahin isimli arkadaşımız Deva Partisi’nden, ‘Bunlara oy vermeyin, buraya verin’ dedi. Beni ve İYİ Parti’yi düşmanlaştırarak AK Parti bünyesinden, bizim üzerimizden Sayın Kılıçdaroğlu’na gelebilecek oyların önü kesildi. Buna da çanak tutuldu” dedi.

Akşener’den yerel seçim çıkışı: İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz


İŞBİRLİĞİ BULUŞMASI MI
İNCE’DEN AKŞENER’E ZİYARET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Akşener, İnce’yi İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun da yer aldığı, basına kapalı görüşmenin sıcak bir havada geçtiği öğrenildi. İki genel başkan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlere ilişkin stratejik görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, İYİ Parti ve Memleket Partisi kurmayları olası işbirliklerine sıcak bakıyor. Genel Başkan Akşener, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile de görüşme tavsiyesinde bulunmuştu.

CHP AKŞENER SESSİZLİĞİNİ BU KEZ BOZDU: SAYGILIYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak tartışmalarına ilişkin partilerini hedef alan sözlerine sessiz kalan CHP’den, yerel seçimlere yönelik çıkışıyla ilgili ise “saygılıyız” değerlendirmesi geldi. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “Her partinin en doğal hakkı seçime ayrı girmesi. CHP olarak bu seçimde de mevcut 11 büyükşehir belediye sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Şu an ittifak görüşmemiz yok ama kapımızı çalan olursa kapımız açık. Ayrı ayrı girme kararına saygılıyız” dedi. Kuşoğlu’nun bu değerlendirmesini Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Sözcü TV yayınında aktardı. Kılıçdaroğlu da Akşener’in daha önce ittifak tartışmalarıyla ilgili kendisini ve partisini hedef alan sözleriyle ilgili partililerin konuşmamasını istemişti. Kılıçdaroğlu bir soru üzerine de “Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!