Akşener’den SP’ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den SP’ye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 22:58

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, eski partisinin karşısında hayır kampanyası yaptığı referandumun ardından bir dizi temasta bulunmak üzere harekete geçti.

Haberin Devamı

Akşener, siyasi kulislerde parti oluşumu hazırlığı yorumlarına yol açan bu temasları kapsamında dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Deniz Baykal’ın başkan adayına ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Benim ve arkadaşlarımın duruşu şudur; ‘Hayır’ blokunu canlı tutmak, bölünmesinin önüne geçmek o kadar önemli bir şey ki, kişilerin taleplerinden zaaflarından, hayallerinden, hedeflerinden çok daha önemlidir.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK

Mahkeme sonuçlanmadan yüzde 49’u kabul etmiyorum. Mühürsüz oylar konusu tam anlamıyla çözülmeden bu blokun kaç olduğunu telaffuz etmiyorum. Meşruiyet tartışmalarının bitmediği, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde bu sonucu kabul edip, meşrulaştırma tavrını çok yadırgadım. Bir siyasetçinin başka siyasetçiler hakkında makam, görev tanzimini siyasi nezaket açısından uygun bulamam. Siyasi nezaketsizlik olarak görürüm. Akşener yeni parti iddiaları için de “Çok mert bir kadınımdır. Net tavırları olan bir insanım. Böyle bir çalışma yaptığım takdirde ilk önce sizler bilirsiniz” dedi. Karamollaoğlu da “Çok ağır sorunlar var, zihniyet değişmezse ister şah, ister padişah ol bunları çözmek mümkün değil” ifadesini kullandı. ◊ ANKARA

BAKMADAN GEÇME!