AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası açıklamalar... Kara harekatı korkunç sonuçlar doğurur

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten MYK sonrası açıklamalar... Kara harekatı korkunç sonuçlar doğurur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 18:28

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu... İsrail-Filistin arasındaki gelişmelere değinen Çelik, "Derhal ateşkes ilan edilmesi gerekir. Garantörlük altına alınması gerekir. Sivil rehinlerin serbest bırakılması gerekir. Devlet aklının çalıştırmanın diplomasinin zamanıdır." ifadelerini kullandı. Çelik, İsrail'in Gazze'ye düzenlemeyi planladığı olası kara harekâtına ilişkin ise, " Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekâtından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım." diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhuriyetimizi kurarak bizi yok etmeye çalışanları hiçbir yere gitmiyoruz mesajımızı güçlü şekilde verdik. Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanması mücadelesi yönündeki mücadele çeşitli çalkantılarla beraber bugünlere kadar geldi. Geldiğimiz noktada Türkiye Yüzyılı'na gururla bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyoruz. Milletimizin bayramını tebrik ediyoruz. Gazze'deki insani durum giderek ağırlaşıyor. Cumartesi günü büyük bir miting İstanbul'da icra edilecek. Milletimiz duruşunun mazlumlardan yana olduğunu dünyaya göstermiş olacak.

Çocukların hayatlarıyla ilgili kaygı günlerdir taşınıyordu. Bugün hastanelerin altyapısı yok edilmiş durumda. İnsanlığın gözü önünde birtakım eylemler gerçekleşiyor maalesef önlenmesi için değil tersine derinleşmesi için atılan adımlara şahitlik ediyoruz. Gazze'de ölenlerin yarısı çocuk. Masum insanlar günlerdir katlediliyor. Batının pek çok ülkesinde vicdanlı insanlar mazlum insanların yanında olduklarını ifade eden yürüyüşlere imza atıyorlar. 

Haberin Devamı

"HAVA HAREKATININ ORTAYA ÇIKARDIĞI FACİALARIN NORMALLEŞMEMESİ LAZIM"

Batılı liderler İsrail'in savunma hakkından bahsederken Gazze'nin yok edilmesine karşı herkesin durmasından da bahsetmelidir. Masum çocukların ve sivillerin cesetlerinin üzerinde kendini savunma hakkı vardır demenin daha çok saldırın demekten başka bir şey değildir. Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekâtından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım.

Gazze'nin kara harekatıyla insansız toprak parçası haline getirilmesi bölgede daha büyük çatışmaların çıkmasına neden olur. 2007'den beri dünyanın en ağır şartları devam ederken iki devletli çözümden yanayız deniyor. Bunu diyenlerin uygulama planı da yoktur. Hiçbir adım atmadan konuşanlar zulme göz yumuyor. İki devletli çözümden eylem planı çerçevesinde bahsedilmesi gerekir.

Haberin Devamı

"ABD'NİN TUTUMU ÇATIŞMAYI BÜYÜTÜYOR"

İşgal devam ettiği müddetçe gerilimlerin sona ermesi mümkün değildir. Bunlar olurken ABD kurallara dayalı bir düzenden bahsediyor. İşgali görmezden gelerek barış olmaz. Gazze'de sorunun çözümü askeri değil siyasi. ABD'nin ilk yaptığı şey uçak gemisi göndermek oldu. Gazze tipi coğrafyalarda deneyimli ABD'li askeri yetkililerin İsrail'e gönderilmesinden bahsediyorlar. Çözüm odaklı değil yanlış odaklı yaklaşım olduğu gösterilmiştir. ABD'nin tutumu çatışmayı büyütüyor. Netanyahu olaylar başlar başlamaz Ortadoğu'da harita değişecek dedi. Bu başka planların hayata geçirilmeye çalışıldığını gösteriyor.

"DEVLET AKLININ ÇALIŞTIRMANINİ DİPLOMASİNİN ZAMANIDIR"

Haberin Devamı

Bir yere çözüm çerçevesi yerine uçakla giderseniz o zaman başka güçler de aynı şekilde hareket ederler. Çözümmüş gibi Filistinlilerin Mısır'a sürgün edilmesi gibi ahlaksız bir tutum olabilir mi? Kimin hakkı var buna. Orası Filistin toprağı. Bu yaklaşım asla söz konusu olamaz. 2 milyon kişinin zorla göç ettirilmesi faciaya yol açar. Cumhurbaşkanımız çok güçlü bir diplomasi sergiliyor. Ne biz çatışmaların derinleşmesini isteyenlerin yanında dururuz ne de sivil ölümlerin yanında dururuz. Derhal ateşkes ilan edilmesi gerekir. Garantörlük altına alınması gerekir. Sivil rehinlerin serbest bırakılması gerekir. Devlet aklının çalıştırmanın diplomasinin zamanıdır. Bunları terk ederek diplomasiyi bir kenara bırakmak ateşkesi reddetmek cinayet şebekesine yakışan bir davranıştır. Ateşkes demeyen bu cinayete ortaktır. Cumhurbaşkanımızın mesaisi en güçlü şekilde devam ediyor, devam edecek.

Haberin Devamı

GRANTÖRLÜK SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK 

İlk olarak ateşkesin sağlanması lazım. Sonra bu mekanizma konuşulup karar verecektir. Birileri garantörlükten şunu anlıyor, bir askeri güç oraya yerleşsin. Bizim söylediğimiz şey ateşkesin sağlanmasıyla garantörlük olmalı. İki devletli çözüm perspektifine gitmeden askeri güç gelsin dediğinizde askeri güç İsrail yönetimini muhatap almaya başlar o zaman burada İsrail gel benim güvenliğimi sağla yaklaşımının neticesi olur. Cumhurbaşkanımızla Sayın Bahçeli bugün görüştü. Takvim yakın zamanda işlemeye başlayacaktır.

MHP LİDERİ BAHÇELİNİN GAZZE MESAJI

Görüşümüz açık. Bahçeli'nin Gazze konusundaki tarihi mirasımız sözünü hassasiyetini şükranla karşılıyoruz. Bu yer aynı zamanda bizim tarihimizin güçlü bir parçası.

Haberin Devamı

BLINKEN'IN 'TÜRKİYE'SİZ BÖLGE TURU

Birileri bizim Filistin davasıyla ilgimiz yok gibi açıklamalar yapabiliyor. Bunlar yanlıştır. Birileri de bir kenarda seyretmeyi seçiyor. Türkiye uğramaması Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir şey kaybettirmez. Bunu yapanların ne kadar zaaf içinde olduğunu gösterir. Biz Filistinli çocukların da İsrailli çocukların da rahat uyumasını istiyoruz.  ABD Dışişleri Bakanının bölge turunda Türkiye'ye uğramaması diplomatik zafiyeti gösterir. Türkiye uğramaması Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir şey kaybettirmez. Bunu yapanların ne kadar zaaf içinde olduğunu gösterir. Biz Filistinli çocukların da İsrailli çocukların da rahat uyumasını istiyoruz.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİĞİ MECLİS'TE

Meclis'e gönderilmesi siyasi iradenin tasarrufu geçip geçmemesi yüce Meclis'in tasarrufu olacaktır. F-16 konusunda İsveç'in adımları konusunda ilerlemeler var. Sıkıntılı gördüğümüz durumlar da var. 

YEREL SEÇİMLER 

Adayla ilgili kriterlerimiz belli. Süreç başladığında kriterler hassasiyetle uygulanacak. Ana hedef bizde olmayan belediyeler de dahil daha güçlü belediyeciliklerin sürdürülmesi için seçimi kazanmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!