Aile AYM'ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Aile AYMye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 00:50

ÜÇ yıldır süren ve ikinci kez temyize gelen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi davasında Yargıtay 1. Ceza Dairesi dün 2 polise verilen cezayı onarken 1’i polis, 1’i sivil 2 sanık hakkında bozma kararı verdi.

Haberin Devamı

Yargıtay’ca daha önce usul yönünden bozulan dava, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce usul eksiklerinin giderilmesinin ardından yeniden Yüksek Mahkeme’ye gelmişti. Temyiz duruşmasında heyet, kararını açıkladı. Yargıtay, sanık polisler Mevlüt Saldoğan’ın 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’un 10 yıl hapis cezasını onadı. Bu iki polis yönünden hüküm kesinleşti. Saldoğan’ın 8 yıl 6 ay, Akbulut’un ise 7 yıl 8 ay hapis yatması gerektiği bildirildi. Diğer polis Şaban Gökpınar’ın beraat kararı da onandı.

POLİSE VE SİVİLE BOZMA
Yargıtay Ali İsmail Korkmaz kaçarken bacaklarına copla vurarak yaralayan polis Hüseyin Engin’in beraat kararını da yerinde görmedi ve ‘yaralama’ suçundan cezalandırılması için bozdu. Sivil sanık Ebubekir Harlar’a, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan verilen hapis cezası eksik ceza tayininden bozuldu.

Korkmaz Ailesi’nin avukatı Ayhan Erdoğan, karar kasten öldürmeden kurulmadığı için hükmü yeterli bulmadıklarını belirterek, “Devlet yeterli koruma sağlamadı ve pozitif yükümlüklerini yerine getirmedi. AYM’ye başvuracağız, kabul edilmezse AİHM’ye götüreceğiz. Kasten öldürmenin bu kadar açık ortada olduğu bir yargılamada hâla polislerin korunmaya çalışıldığı yargılanma sürecinin devam ettirilmesi devleti korumak değildir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!