AB üyeliği için öncülüğe hazırız

Güncelleme Tarihi:

AB üyeliği için öncülüğe hazırız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 07:00

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) konuşan CHP Lideri Özel, “Türkiye’nin AB üyeliği için katkı sunmaya, diplomatik girişimlerde bulunmaya ve Avrupalı dostlarımızı ikna etme konusunda öncülük yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Fransa’nın Strazburg kentindeki AKPM’de ilk olarak Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric ile bir araya geldi. AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş ve AKPM Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grup yönetimiyle de bir araya gelen Özel, AKPM İlkbahar Oturumu Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Toplantısı’nda konuşma yaptı. Türkiye’nin kurucu partisi olarak demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için mücadele etmeyi sürdürdüklerini belirten Özel özetle şunları söyledi:

TARAFIMIZ BELLİ

“Bizim tarafımız belli. Biz kurucu kadrolarımızın gösterdiği rotadan, demokrasiden ve çağdaşlıktan tarafız. Avrupa’nın bütün ülkelerinden ilerici sosyal demokrat, sosyalist ve çevreci yoldaşlarımızla birlikte 31 Mart günü Türkiye’de partimizin gerçekleştirdiği seçim başarısını tüm Avrupa’ya yaymak bizlerin dayanışmasından ortak mücadelesinden geçmektedir. Bu çerçevede, haziran ayı içinde Avrupa Parlamentosu seçimlerini de çok önemli görüyoruz. CHP Genel Başkanı olarak bu seçimlerde ilerici sosyal demokrat, sol siyasi partilere destek vermeye, katkı sunmaya hazır olduğumuzu buradan ifade etmek isterim.

Haberin Devamı

AB ÜYELİĞİ HEDEFİMİZ

Ülkemiz 1959’da çıktığı Avrupa Birliği yolculuğunun 65. yılında halen tam üye statüsü alamamıştır. Bu süreçte her iki tarafın eksik ve hataları nedeniyle ülkemizin tam üyelik hedefi gerçekleşememiştir. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda Avrupa Birliği’ndeki yoldaşlarımızın desteği önem taşımaktadır. AB tam üyeliği, parti olarak bizim de halkımızın da temel hedefidir. Bu, kurucumuzun bize gösterdiği rotadır. Biz Avrupa’nın bir parçasıyız. Türkiye’nin AB üyeliği için katkı sunmaya, diplomatik girişimlerde bulunmaya ve Avrupalı dostlarımızı ikna etme konusunda öncülük yapmaya hazırız.”

GAZZE İÇİN DAYANIŞMA

Özel, İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili de şunları söyledi: “Gazze’de bu insani dram sürerken hafta sonu İsrail-İran arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ettik. Ortadoğu’da tansiyon bu denli yükselmişken partimize düşen görev bu gerilimi düşürecek her çabanın öncüsü olmaktır. Bu konuda kardeş partilerimizle dayanışma içinde her türlü girişime hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanmadan ülkeler arasında yükselen gerilim dinmeyecek. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünden hareketle daima barışın sözcüsü, haklının ve mazlumun savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!