83. madde hamlesi

Güncelleme Tarihi:

83. madde hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 01:56

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 506 fezlekeyle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması meydan okumasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Madem Anayasa’yı değiştireceğiz, Anayasa’nın 83’üncü maddesini değiştirelim. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Böylece eski milletvekili ile yeni milletvekilleri arasında ayrım yapmaktan da artık kurtulalım, çifte standarda yer vermeyelim” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılmak için dün Antalya’ya gitti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Meclis’te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis’e getirmeye hazırız. Hesap vermeye hazırız, hodri meydan” açıklaması soruldu. Kılıçdaroğlu, açıklamasında Davutoğlu’na şu yanıtı verdi:

BEN DE AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUM
“Bizim öteden beri ilkeli ve tutarlı bir yaklaşımımız var. Kürsü dokunulmazlığı hariç hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bunu savunuyoruz. Şimdi 506 dosyayla ilgili anayasada özel bir düzenleme yapılmak isteniyor. Ben de Sayın Davutoğlu’na gayet açık, gayet net bir çağrıda bulunuyorum. Madem anayasayı değiştireceğiz, anayasanın 83’üncü maddesini değiştirelim. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım.

GEÇİCİ OLACAĞINA KALICI YAPALIM
Böylece eski milletvekili ile yeni milletvekilleri arasında ayrım yapmaktan da artık kurtulalım, çifte standarda yer vermeyelim. Kalıcı, tutarlı, ilkeli bir çözüm getirmiş olalım. Geçici yapacağımıza kalıcı yapalım. Bütün milletvekilleri, bundan sonra seçilecek olan milletvekilleri için de geçerli olsun. Eskiler için yapalım ama yeniler, ihale takipçileri gelirse bunların dokunulmazlığı olsun. Bunu da kaldıralım, çifte standartı kaldıralım.

İHALE TAKİPÇİSİYSE KALDIRALIM
Bir kişi ihale takipçiliği yapıyorsa onun dosyasını getirelim dokunulmazlığını kaldıralım. Ahlaken de siyaseten de doğru olanı yapalım. Dokunulmazlık konusunda CHP’nin bu görüşü öteden beri bir ilke olarak savunulmuştur. Savunduğumuz bu görüşün arkasındayız.” 

BAKMADAN GEÇME!